”Kommer vara minst lika hård”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kriget mellan Hamilton och Alonso fortsätter

Foto: AP

Jagad i VM-tabellen och avkörd senast.

Av sin stallkompis.

Nu får Fernando Alonso passa sig.

–Om han kör så aggressivt kommer jag att vara minst lika hård tillbaka, säger Lewis Hamilton.

I Belgien senast trodde de flesta att ”stjärnornas krig” var över och att det rådde fred hos McLaren-Mercedes.

Men redan i den första kurvan av loppet blossade striderna upp igen.

VM-tvåan Fernando Alonso tryckte sin stallkompis, VM-ledaren Lewis Hamilton, av banan.

– Han prejade ut mig med vilja. Det var inte någon vanlig tävlingssituation, sade­ Lewis Hamilton irriterat efter loppet.

Den dubble världsmästaren slutade trea, en placering före britten och tog in ytterligare en poäng i VM-sammandraget. I början av juli hade Lewis Hamilton en VM-ledning med 14 poäng, när tre lopp återstår skiljer det bara två.

”Passa oss båda två”

Det gör att stämningen mellan McLaren-Mercedes båda förare är precis lika ansträngd som efter Fernando Alonsos stängning av Lewis Hamilton under kvalet till Ungern GP i början av augusti.

– Vi måste passa oss båda två och komma ihåg att vi faktiskt är stallkompisar, säger Lewis Hamilton enligt motorsporttotal.

– Jag ska snacka med honom om vad som hände i Spa, vi har inte pratat med varandra sedan dess och jag har min uppfattning. Här är det en ny dag och ett nytt lopp, jag kommer inte att ge någonting gratis när vi är på banan.

Varna Alonso

I nästa andetag varnade VM-ledaren sin stallkompis.

– Vänta bara. Jag försöker alltid att vara juste, men om han kör så aggressivt så kommer jag att vara minst lika hård tillbaka.

Den trefaldige världsmästaren Niki Lauda påpekade redan efter loppet i Belgien att Fernando Alonso sett till att förhållandet mellan de båda McLarenförarna blivit än mer ansträngt.

– Racerförare har ett elefantminne. Något sådant glömmer inte Lewis, sade F1-experten till RTL.

– Nästa gång de ligger bredvid varandra kommer han att trycka till Fernando och det kan mycket väl sluta med en fajt där de kör varandra av banan.

Då kan McLaren-Mercedes VM-guld försvinna. Närmsta Ferrari, Kimi Räikkönen, är bara 13 poäng bakom.

Plusduellen

ERFARENHET

Fernando Alonso

?Dubbel världsmästare med Renault de ­senaste två säsongerna. Han är bara 26 år, men kört F1 sedan 2001.

Lewis Hamilton

Årets nykomling. Har vunnit alla klasser han kört, men F1 är något helt annat, det såg vi på Nürburgring när han kraschade på lördagen och körde av två gånger på söndagen.

PSYKE

Fernando Alonso

?Han inte bara överlevde – han vann psyk­duellen med Michael Schumacher i fjol.

Lewis Hamilton

?Killen verkar inte ha några nerver. En fruktansvärd krasch på lördagen inför Europas GP, men trots det körde han lika tufft på söndagen.

STÖTTNING I STALLET

Fernando Alonso

?Han och stallchefen Ron Dennis pratar inte längre med varandra, Det säger allt.

Lewis Hamilton

?Britten har funnits med i McLaren sedan han var barn, han har lekt med Ron Dennis dotter i stallchefens vardagsrum. För Hamilton gäller speciella regler, han fick ta med sin första pokal hem. Han är som en son för Ron Dennis.

KÄNSLAN FÖR BILEN

Fernando Alonso

?Han började testa bilen i år och det har tagit tid att lära känna den.

Lewis Hamilton

?Britten tillbringade tio timmar om dagen i McLarens fabrik förra året. Dessutom passar hans mjuka körstil Bridgestonedäcken.

Fernando Alonso:15

Lewis Hamilton:14

MOTORSTOPP

Häkkinen och la Rosa

Vad de båda Mercedesförarna ägnade sig åt under DTM-loppet i Barcelona var knappast sportsligt. Mika Häkkinen såg till att Audis mästerskapstvåa Martin Tomczyk försvann ur loppet och fick böta 22 000 Euro och Daniel de la Rosa förstörde DTM-ledaren Mattias Ekströms eftermiddag. Tysken fick böta 10 000 Euro. Båda diskades och tvingas tillbaka tio startplatser i finalen på Hockenheim.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM