Nu kan Per-Ulrik vinna igen

SPORTBLADET

– Tio år sen senast

Foto: Per-Ulrik Johansson leder Russian open med fyra slag.

Det var nästan tio år sedan hans senaste seger. Men nu är 40-årige Per-Ulrik

Johansson nära igen – han leder Russian Open med

fyra slag inför slutvarvet.

– Jag hoppas att min rutin ska hjälpa mig, säger han.

I oktober 1997 försvarade han sin titel i Smurfit European Open på K Club utanför Dublin. Sedan dess har han två andraplatser men ingen seger.

Han höll visserligen bra standard till och med 2003 men förlorade tourkortet i USA 2004 och har sedan dess litat till inbjudningar. Men nu kan det äntligen vara på väg att vända.

– Det kommer att bli en riktigt tuff dag och det är många bra spelare som jagar, säger Per-Ulrik, som har medicinen för att lyckas hålla undan klar. Det är bara basspel som gäller.

”Måste göra min grej”

– Jag vet att det är en klyscha men jag måste fortsätta göra min grej, det är enda sättet att hantera en sån här situation, förklarar ­Per-Ulrik, som är totalt 18 under par efter en 67:a i går. Trots en dubbelbogey på 18:e (hans nionde) lyckades han hålla igång scoren.

Derksen tvåa

– Jag kom tillbaks med birdie-eagle på de två följande hålen så jag tjänade igen dubbeln där.

Fyra slag bakom ligger holländaren Robert-Jan Derksen, som vunnit i Ryssland två gånger, och han vill självfallet snuva Per-Ulrik på titeln.

– Jag hade hoppats att vara ett par slag närmare men vi får väl se hur det går i morgon, förklarade Derksen på Europatourens hemsida.

Ytterligare två slag bakom ligger skotten Alan McLean.

En seger i morgon ger möjlighet att spela på full tid i Europa igen. Det lär ge Floridabaserade Per-Ulrik lite huvudbry och en del praktiska bekymmer.

Men förmodligen efterlängtade sådana.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf