Vinn VM - i pulka

SPORTBLADET

Nu ger Aftonbladet dig chansen att bli världsmästare

våga och vinn Här är backen du måste bemästra för att bli världsmästare, och vinna en skidresa för hela familjen.

Gick idrottskarriären åt pipan?

Lugn. Nu har du chansen att bli världsmästare – i pulka.

– Det här kommer att bli sjukt stort, säger Pär Andersson, projektledare på Aftonbladets marknadsavdelning.

Officiella Pulka-VM är ett jätteevenemang som drar i gång vecka åtta i Sälen och Åre.

– Vi kör deltävlingar varje fredag fram till vecka 15 då finalen avgörs. Vi hoppas på minst åtta tusen deltagare och väldigt mycket publik. Under en säsong är över en miljon svenskar i fjällen så det kommer att bli folkligt och festligt, säger Pär Andersson.

Varför ett VM i den här sporten?

– Pulka är glädje för de flesta. Dessutom kan alla som har fyllt åtta år delta. Så det är något för hela familjen samtidigt som mycket prestige står på spel. Tänk att få kalla sig världsmästare i att åka pulka!

Vad krävs för att bli bra?

– Mer teknik än bara vilja skulle jag vilja säga. Pulkorna är specialdesignade och fungerar ungefär som en carvingskida. Man får självklart chansen att träna innan själva tävlingen börjar.

Säkerheten?

– Banan kommer att vara lika säker som störtloppsarenan i alpina VM i Åre. Det är något vi har jobbat hårt med och hjälm och ryggskydd är obligatoriskt.

Vad kan man vinna?

– Förutom äran att bli världsmästare får segraren en stor buckla plus en skidresa för hela familjen till Åre eller Sälen nästa vinter.

I dag lanseras www.aftonbladet.se/pulkavm där man kan testa ett pulkaspel och kvala in till den riktiga huvudfinalen i Sälen.

– Spelet på webben ser ungefär ut som tävlingen i verkligheten. Det här kommer att bli sjukt stort – trots att det är första gången ett VM anordnas, säger Pär Andersson.

Kör snabbast - ett klick bort!

Officiella Pulka-VM

http://wwwb.aftonbladet.se/sport/pulkavm/pulkavm-topp.html

Markus Eriksson