Stjärnorna tvingas bo i förorten

SPORTBLADET

Världens framgångsrikaste handbollsklubb, Barcelona, är i Stockholm.

Då tvingas storstjärnorna bo i ett industriområde i en stockholmsförort inför dagens Champions League-match mot Hammarby.

– Det är den ekonomi vi lever i, säger Bajens ordförande Johan Hornhammar.

Foto: Jonas Larholm och hans lagkamrater sover trångt.

Gissa om Barcelonas världsstjärnor i handboll blev förvånade när de kom till Stockholm i torsdags kväll.

När bussen släppte av Iker Romero, Jerome Fernandez, Jonas Larholm och de andra storstjärnorna stod de i ett industriområde.

I handbollens Champions League är det värdarna som betalar för gästerna. Och Hammarby, som fortfarande dras med stora skulder, har valt att förlägga sina gäster på ett trestjärnigt hotell som ligger inklämt mellan en bensinmack, Södra länken och Årsta partihallar.

– Det är inget fel på stället. Vi har ett avtal med dem och det är där domarna och de andra lagen får bo. Ingen annan har klagat, säger ordförande Johan Hornhammar.

– Men jag kan tänka mig att Barcelona är vana att bo finare.

När Barcelonas fotbollsstjärnor var här för att spela Champions League, mot AIK 1999, bodde man på Sergel Plaza mitt i city – men då var det å andra sidan inte värdarna som betalade.

Sportchefen "bitter"

Jonas Larholm är proffs i Barcelona sedan i somras.

– När man klev av kände man väl mest ”usch” och Masip (sportchefen) var ganska bitter. Rummen är små och vi har spelare som är 2,08 – de får knappt plats i rummen och än mindre i sängen, säger Larholm.

– Spelarna är väl vana vid lite bättre ”treatment” men samtidigt har de varit i Vitryssland och spelat. De har varit med om värre. Och jag är själv inte så kräsen.

Larholm tycker att dock att det är synd att hans medspelare inte får se en vackrare bild av huvudstaden när de är här i tre dagar.

– Kommer man till Stockholm hade man väl trott att det skulle vara lite bättre standard.

Hornhammar har förståelse för att Barça-stjärnorna gärna hade bott inne i stan.

Försöker inte påverka matchutgången

– Detta är inget vi gör för att försöka påverka utgången av matchen, säger Hornhammar.

Han framhåller vad Bajen gjort för att få sina gäster att trvias.

– Vi har tre-fyra personer som jobbar med dem hela tiden. Vi har ordnat så att de får träna i Globen på fredagkvällen och får åka på sightseeing i stan, säger Hornhammar.

Några av världsstjärnorna i Barça

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll