Balansen mellan hjärna och mage

SPORTBLADET

Jag har kommit på vilka krönikörerna Jonas Karlsson (SVT) och Patrick Ekwall (TV4) liknar,

Karlsson liknar en hjärna. Ekwall är mer som en mage.

Efter en kväll med mål av Henke Larsson i svenska cupen, seger för Maria Sjarapova i Zürich (hennes skrikande har helt klart eskalerat - hon skriker ända tills motståndaren träffar bollen) och en sömning Uefa-cupmatch, så var det till slut det bästa jag kunde åstadkomma:

Karlsson och Ekwall. En hjärna och en mage.

Hur det hänger ihop?

Jo så här:

En gång hade jag en väldigt bra och ytterst krävande chef. Han hävdade i mitt fall ofta tesen "mindre hjärna, mer mage". Det låg ett motsatsförhållande däremellan - med mycket "hjärna" kunde man kläcka idéer som såg häftiga ut, men med "mage" kunde man uttrycka det folk i allmänhet kände, men ännu inte hade formulerat.

Och där har vi den stora skillnaden. Karlsson är väldigt mycket "hjärna" - han bygger ofta sina krönikor på statistik, som när han kunde visa att Yannick Tregaros adepter försämrat sina resultat och att Tregaro därför var tveksam som "Årets tränare".

Ekwall är ofta tvärtom. Han säger det alla tycker eller inte tycker. Det ligger inga tabeller eller gradskivor bakom det. Bara en enkel, uppriktig åsikt.

Retar upp folk gör de ju båda två och det tror jag att de i grund och botten är rätt nöjda med. Men - ibland kan det bli för mycket mage över Ekwall och för mycket hjärna över Karlsson. Som i går.

Sportnytt intervjuade Hans Chrunak. Han var positiv till att plocka in spelare på artistkontrakt.

Och pang, så fick han en bredsida av Jonas Karlsson, som menade att Chrunak var avundsjuk på basketen och att han bara har dollartecken för ögonen. Faran skulle tydligen ligga i att juniorerna inte släpptes fram.

Jonathan Jeppsson