Timrå bäst i derbyt

SPORTBLADET

Serieledarna fortsätter att vinna

Örnsköldsvik (TT)

Timrå är bäst i Västernorrland – och i landet.

De suveräna serieledarna befäste ställningen genom att ta andra segern för säsongen mot länskonkurrenten Modo.

3–1 till Timrå på bortais efter en strålande ishockeymatch.

Timrå tog sin åttonde trepoängare av nio möjliga inför ögonen på 7600 åskådare – nya arenan var utsåld igen.

Två av ögonen tillhörde förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson, som var klart imponerad.

– Kanske den bästa elitseriematch jag sett den här säsongen. Många spelare skickade positiva signaler, helt klart, sade Gustafsson.

Gå in på vilka spelare som gjorde det ville dock inte förbundskaptenen – med ett undantag, Timrås målvakt Johan Backlund.

– Klockren, var Gustafssons omdöme om honom.

Backlund räddade 27 av 28 Modoskott. Modo vann skottstatistiken i de två avslutande perioderna med 20–9 och en kvittering hängde flera gånger i luften.

Att matchen skulle få den utvecklingen, med ett Modo som jagade kvittering, var det inget som tydde på efter de första 15 minuterna.

Timrå startade matchen i ett furiöst tempo och körde formligen över Modo. Den 2–0-ledning Timrå skaffade sig var klart i underkant.

– Vi hade snackat om att börja bättre i de tidigare matcherna och det gjorde vi. Det var kanske den bästa inledning vi gjort på någon match under mina år i Timrå, sade tränaren Kent Johansson.

Fick energi

En sen reducering i första perioden gav dock Modo energi – och laget jobbade sig allt eftersom allt mer in i matchen.

– Vi hade också pratat om att börja matchen bättre än tidigare, men det är två som dansar. Timrå är riktigt bra och gör att vi inte är med, sade Modos tränare Harald Lückner.

– Sedan får vi kraft av reduceringen och jag tycker att vi har våra chanser. Vi spelade rätt bra, men måste vara lite hungrigare. Och Timrå har det där flytet vi inte har.

Ett 2–2-mål såg ut att vara på väg i sista perioden, men när Modo tryckte på som värst vände Timrå spelet och finländaren Riku Hahl sköt det avgörande målet två minuter från slutet.

Timrå vann rättvist sett över 60 minuter, men Modo låg i det läget närmare en kvittering än Timrå segermålet.

Sammantaget en strålande ishockeymatch med mängder av bra prestationer. Och som så många gånger tidigare var det Timrås förstakedja med Hahl mellan Jonathan Hedström och Timo Pärssinen – som styrde in tvåan – som var bäst på isen.

TT