Mäktiga hyllningen för Wille Löfqvist

SPORTBLADET

Sedan vann Brynäs mot HV71

GÄVLE. I de två senaste matcherna har Brynäs spelat med sorgeband för att hedra målvaktslegendaren Wille Löfqvist.

Och vunnit båda.

– Det blir nog att vi spelar med sorgebanden på även i sista matchen före landslagsuppehållet, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist.

Som föreningen har Brynäs haft sorg den här veckan. Målvaktslegendaren och klubbikonen William ”Wille” Löfqvist gick bort i söndags efter en längre tids kamp mot cancer.

På isen har spelarna verkligen svarat upp på ett bra sätt.

Först 5–1-seger mot Färjestad i tisdags och nu hemmaseger mot HV 71 med 5–3.

Inför mötet med HV71 i Gavlerinken hölls en lång hyllningscermoni för Löfqvist. Profiler och legendarer som Stig Salming, Tord Lundström, Hans ”Virus” Lindberg, och Lars-Göran Nilsson fanns med på isen före nedsläpp.

La en röd ros i målgården

Allt avslutade med att förre sportchefen och Löfqvists nära vän Michael Sundlöv, tillsammans med lagkaptenen Jacob Blomqvist, placerade en röd ros i målgården:

– Det var otroligt fint och känslosamt. Och så skönt att vi kunde vända och ge Wille en till vinst med sorgebanden på. Vi pratade om det både inför och efter matchen och sa att det här var för Wille, berättar Jacob Blomqvist.

Men det började allt annat än bra för Brynäs. HV71 hade gjort 2–0 redan efter tio minuter.

– Det var känslomässigt i första perioden. Tårarna var där och det var känslomässigt att se alla som stod vid röda mattan. Det var speciellt men också viktigt och fint att få vara med om det, säger forwarden Johan Alcén.

Möter HV igen på lördag

Påverkade det er i inledningen?

– Ja, första minuterna var det så, man är inte mer än människa. Vi ska vara proffs, men känslorna var där i början, helt klart. Men sedan kom vi in i det och jäkligt skönt att vi kunde ge Wille och hans familj det här, säger Alcén.

Två matcher med sorgeband har gett två segrar. Jacob Blomqvist utesluter inte att det blir en fortsättning på lördag:

– Vi pratade just om det i omklädningsrummet. Vi får se om vi har det på i sista matchen inför uppehållet också (mot HV71). Vi får försöka avsluta med en perfekt vecka med tre segrar av tre möjliga, säger Blomqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM