Här blir Pontus Jansson ännu större hjälte för Leedsfansen

Han var älskad redan innan.

Efter en stormatch i 1-0-segern mot Wolverhampton och en fin gest till en supporter svämmade kärleken från Leedsfansen över till Pontus Jansson, 25.

– Jag kan inte läsa allt. Jag måste behålla fötterna på jorden, säger han.

Efter att ha spelat okej, men tappat segern på tilläggstid hemma mot Wigan i förra omgången i Championship var Leeds i behov av en seger.

Det fixade Yorkshirelaget borta mot Wolves (1-0) bland annat efter en stormatch av mittbacken Pontus Jansson, som återigen får mycket beröm för sin insats.

Häng på kvalplats

– Vad brukar ni säga, Glenn Hysénklass? säger han med ett skratt. Det gick bra, jag gjorde några riktigt bra brytningar.

– Det är jämnt i den här tabellen och trepoängarna är viktiga. Nu har vi häng på kvalplatserna till Premier League. Det är grymt kul att vara delaktig i att göra projektet Leeds United framgångsrikt igen, säger Jansson till Sportbladet.

Han har hyllats av fansen för sina tacklingar och finter på planen, sin öppenhet och respekt mot supportrarna på sociala medier.

Det blev inte mindre av den varan efter slutsignalen och segern på Molineuxstadion i Wolverhampton.

Gav bort tröjan

Leedsspelarna gick fram och tackade bortaklacken.

Pontus Jansson drog dessutom av sig matchtröjan och gav den till en rullstolsburen Leedssupporter.

– Det bara blev så. Jag såg hur glad han såg ut och klappade händerna när vi gick bort mot fansen. För mig är det en självklarhet att tacka fansen.

– Om jag kan glädja honom lite ytterligare så gör det bara mig själv lyckligare. Jag kan göra det jag älskar, spela fotboll och leva bra på det. Alla har det kanske inte så lätt i livet. Han blev väldigt glad över att få tröjan.

Ögonblicket fångades av en fotograf och när bilden publicerades på Leeds officiella konton på sociala medier svämmade det över med kärleksförklaringar till Jansson i kommentarerna.

– Det är väldigt smickrande och jag utgår från att det i grunden handlar om att jag gjort ett bra jobb på planen.

Har du läst kommentarerna?

– Några har jag sett och hört. Men det tar för lång tid att läsa igenom dem – och det är lätt att man svävar i väg om man läser för mycket beröm, haha. Jag måste hålla mig på jorden, säger Jansson.

Förhandlar om övergång

En återkommande begäran från Leedsfansen är att lånet från Torino ska bli till en permanent övergång.

– Vi har en italiensk president (Massimo Cellino) som förhandlar med italienare. De borde kunna hitta en lösning. Jag hoppas det.

Beskriv var du står formmässigt.

– Så här bra har jag inte varit någon gång tidigare. Det gick bra under våren i Italien också, men det var mer sporadisk jag spelade då. Nu spelar jag matcher hela tiden och då vet jag att jag kommer bli bättre hela tiden också.

Trots Leedssegern och helgonförklaringen från fansen var inte riktigt allt frid och fröjd för Pontus Jansson under lördagskvällen.

Kravet på Malmö

– 0-3?! Jag trodde det var ett skämt först när jag hörde hur det hade gått för MFF. Men nu har jag pratat med mina föräldrar och mina bröder, de var alla på matchen, och fått det förklarat för mig. Det bottennappet såg jag inte komma nu.

Hur går det i fortsättningen?

– Tar de inte Falkenberg så förtjänar de knappt guldet. Gefle ska de vinna mot också. När de verkligen har kniven mot strupen så kommer de prestera bättre.

– Jag ska se sista matchen, hemma mot Hammarby. Då får de allt se till att ha säkrat guldet, säger Pontus Jansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN