Misslyckad sprint för svenska damerna

Foto: Lina Strand
SPORTBLADET

STRÖMSTAD. Tung eftermiddag för de svenska sprintdamerna.

Lina Strand, 27, blev bäst på 12:e plats.

– Något misstag här och där, det blir ödesdigert på den här banan, säger hon.

De svenska damerna var inte lika framstående som herrarna under morgonens kval, men förhoppningarna fanns ändå där inför sprintfinalen.

Men medan danskan Maja Alm imponerade stort när hon försvarade fjolårets VM-guld så var det tre besvikna svenskor i mål.

– Ja, jag hade höga förväntningar på det här loppet. Jag tycker att jag har riktigt hög kapacitet om det stämmer hela vägen, men tyvärr lyckades jag inte ha hundraprocentigt fokus hela tiden och då går det sekunder snabbt, säger Lina Strand.

Varför tappade du fokus?

– Man springer på sin maximala fysiska förmåga med riktigt hög puls. Då är det svårt att vara fullt koncentrerad. Det är som att springa intervaller och försöka lösa mattetal under tiden, det är svårt.

Hon slutade på tolfte plats, 1,48 minuter efter den danska segraren. Karolin Ohlsson var ytterligare en placering bakom medan supertalangen Sara Hagström hade en tung tävling. Hon slutade på 24:e plats.

Ny chans i morgon

Strand får en ny chans i morgon då hon springer sprintstafetten tillsammans med Helena Jansson, Jonas Leandersson och Gustav Bergman.

– Jag har kämpat för att ta den platsen och det ska verkligen bli kul att ta chansen. Det blir ett otroligt tajt lopp, men jag hoppas kunna bidra maximalt. Jag får dra lärdomar av det här, det går inte att underskatta banan och terrängen ute på stan, det går att trixa till det med kontrollerna där också.

ARTIKELN HANDLAR OM