Enkät: VM-laget från 2003 som tog silver i USA

SPORTBLADET

Tippar OS-finalen mot Tyskland

Det har gått 13 år sedan Tyskland snuvade Sverige på ett VM-guld i USA.

Men nu är silvermedaljörerna från 2003 övertygade: Sverige tar revanch i och vinner guld i OS-finalen i Rio.

1. Hur ska du se finalen mellan Sverige och Tyskland på fredag?

2. Hur tror du det går och varför?

Frida Östberg, mf, 38

1. – Jag ska jobba. Jag ska se matchen från tv-huset och kommentera matchen efteråt för SVT.

2. – Jag känner att det kommer gå vägen den här gången. Det är på tiden att vi slår Tyskland i en fina. Det vore fantastiskt roligt Det är bara för tjejerna att slappna av, njuta av det hela och ge allt vad de har. Jag tror Tyskland kommer ha mer tålamod med Sveriges försvarsspel än USA och Brasilien. Men de har tröga mittbackar och jag tror vi kan ställa om på dem och skapa farliga lägen

Victoria Sandell Svensson, anf, 39

1. – Det blir nog hemma, jag ska till Viasats studio i Sverige på lördag morgon och snacka om matchen. Förhoppningsvis får jag prata om guld då.

2. – Jag vill inte tippa siffror men jag tror Sverige vinner. Jag tycker inte att Tyskland har sett lika bra ut som tidigare år. Visst, de har tagit sig till final och jag är övertygad om att de har gjort läxan kring hur Sverige spelar. Men jag tror Pia har ett ess i rockärmen.

Hanna Ljungberg, anf, 37

1. – Jag ska självklart kolla på den. Om det blir hemma eller hos några kompisar återstår att se.

2. – Jag hoppas verkligen att Sverige får knipa det där guldet. Jag tror att det blir 1–0, Tyskland är inte riktigt lika bra nu och Sverige har hittat taktiken som passat det här laget med sina snabba offensiva spelare även om det inte är en fröjd för ögat.

Josefine Öqvist, anf, 33

1. – Jag ska se den hemma med min pojkvän. Han är hockeyspelare och kommer hem från Finland i morgon så vi ska se den då. Förhoppningsvis har barnen somnat, haha. Sedan lär det väl bli lite gott att dricka och äta till det.

2. –Det blir tufft, men jag tror att de kan vinna. Vi brukar alltid ha svårt för Tyskland, men de har visat att vi kan göra oväntade saker under OS. Så som de spelar nu med ett lågt försvar så blir det svårt för motståndaren. Ju längre vi håller 0–0, desto mer talar det för Sverige.

Malin Andersson, mf, 43

1. – Jag kommer att följa finalen hemma framför tv:n. Jag har små barn hemma så det passar bäst så.

2. – Det beror lite på hur de tänker spela. Jag tror att det kan straffa sig om de ska spela så långt ner som de gjort mot USA och Brasilien. Tyskland är så pass bra på fasta situationer att det inte går att stå emot. Så jag hoppas att de spelar lite högre upp och använder kanterna mycket mer, då tror jag att det står oavgjort när matchen är slut. I förlängningen blir det som alltid ett drama, men Sverige får gärna ta revansch för vår förlust 2003.

Kicki Bengtsson, mf, 46

1. – Det blir hemma i soffan med några vänner.

2. – Jag hoppas att vi ska vinna, det är dags nu även om vi har sagt det många gånger. Chanserna är ganska goda men det är klart att det blir tufft. Jag tycker nog att Sverige borde flytta fram positionerna lite grann. Av erfarenhet vet jag att det är bra om man kan pressa Tyskland och inte hamna för långt ner, för då kan det bli tufft. De är duktiga i luftrummet och risken är större att att Tyskland gör mål i den typen av spel än Brasilien.

ARTIKELN HANDLAR OM