Biljätten BMW satsar på svensk 17-åring

SPORTBLADET

Eriksson klar: ”Det perfekta komplementet”

Joel Eriksson jagar EM-poäng i F3.

Men redan nu har BMW fått upp ögonen för honom.

17-åringen är uttagen i biljättens juniorprogram.

– Det är det perfekta komplementet till min satsning.

Den tyske biltillverkaren tävlar framgångsrikt i den tyska standardserien DTM och har tagit ut fem förare till sitt officiella juniorprogram, Jesse Krohn (Finland), Louis Delétraz (Schweiz), Ricky Collard (Storbritannien), Nico Menzel (Tyskland) och Joel Eriksson Sverige.

Svensken är gruppens yngste förare.

– Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten att kunna fortsätta utvecklas som förare tillsammans med en av världens största biltillverkare, säger Joel Eriksson.

– Det är det perfekta komplementet till min F3-satsning. Jag är extremt stolt och ser fram emot en spännande och, garanterat, lärorik tid tillsammans med BMW.

Tvåa i DTM

BMWs team ligger två i den starka tyska serien DTM som lotsat flera förare till F1 och under helgen presenterade man F3-talangen Eriksson som sin nya förare.

– Jag är mycket glad att få välkomna en stor motorsporttalang till vår familj i form av Joel Eriksson, säger Jens Marquardt (chef, BMW Motorsport).

– Vi har följt hans utveckling under en tid nu och han har imponerat på oss med sina insatser i Formel 3 den här säsongen. Jag tror att Joel, liksom våra övriga BMW Motorsport-juniorer, kan ta nästa viktiga steg i sin utveckling som förare tillsammans med oss.

Påkörd i ledningen

Men trots utnämningen var det var en tung tävlingshelg för svensken. Han blev påkörd när han var i ledningen av det första F3-loppet på Norisring, var femma i det andra och påkörd även i det tredje. Efter halva säsongen ligger han åtta i EM, trea bland årets nykomlingar.

– Det här var helt enkelt inte min helg, säger Joel Eriksson.

– Vi fick förvisso med oss ett hyfsat resultat från det andra loppet men tyvärr hade jag problem med bromsarna i det loppet och kunde inte riktigt attackera på samma sätt som i det första loppet. Påkörningen i det sista loppet var ganska lik den i det första, och jag antar att man helt enkelt har sådana här helger ibland. Vi har förlorat massor av poäng på grund av andra förares misstag, men det är bara att ladda om och slå tillbaka ännu hårdare nästa gång.

Nästa deltävling avgörs i Holland den 15-17 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM

DTM 2016

Formel 3

DTM

Motorsport

WTCC