Johaug populäraste idrottaren i Norge

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

SPORTBLADET

Avstängd i väntan på dopningsdom.

Men det norska folket älskar Therese Johaug.

I en omfattande undersökning rankas hon som Norges mest populära idrottsutövare, skriver TV2.

Therese Johaug beskriver själv sin höst som ”en mardröm” efter att hon fastnat i en dopningskontroll med den anabola steroiden clostebol i kroppen.

Men de få gånger hon visat sitt leende har det varit när hon pratat om stödet från det norska folket. Dagen efter dopningsbomben briserat satt ett hjärta på skidåkarens dörr och senare har hon berättat om hur "hon möter kärlek i varje gathörn”.

Och visst är Johaug fortfarande hela Norges älskling. För trots det positiva dopningsprovet toppar hon Sponsor Insights årliga undersökning om vilken idrottare som är populärast i landet, skriver TV2.

”Lite överraskande”

– Det visar att det norska folket litar på Therese Johaug. Det är kanske lite överraskande att hon är allra längst upp i topp. Vi trodde kanske att det skulle komma en lite reaktion efter allt hon har varit med om, säger Sponsor Insights Vegard Arntsen till kanalen.

Undersökningen är gjord via intervjuer med 1600 norrmän som har fått skatta ett koppel idrottsutövares popularitet.

Vinteridrottarna dominerar topp tio-listan där Petter Northug är tvåa, Ole-Einar Björndalen är trea, Aksel Lund Svindal fyra och Marit Björgen är femma. De enda sommaridrottarna som tar sig in topp tio är cyklisterna Alexander Kristoff, åtta, och Edvald Boasson Hagen, tia.

Publicerad:

LÄS VIDARE