Lugi vann tredje kvarten mot Sävehof

Av: Marie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

IFK Kristianstad vidare till semi

Foto: Bildbyrån

Vid full tid hade Sävehof chansen att kvittera på straff.

Men det blev återigen målvakten Torbjörn Sittrup Bergerud, 21, som räddade sitt lag, och satte Lugi i förarsätet i kvartsfinalen.

– Det är en målvakt som kommer vara bland de bästa i världen om några år, säger Lugis Zoran Roganovic till Sportbladet.

Kvartsfinalen mellan Lugi och Sävehof är den jämnaste i slutspelet.

Mycket handlar om en lång och utdragen målvaktskamp mellan Lugis norrman Torbjörn Sittrup Bergerud och Sävehofs Per Sandström.

Sittrup Bergerud har en imponerande statistik från de två första mötena: 47 och 45 procent har han räddat.

Mot Sävehof gjorde han ännu en stormatch: 43 procent i räddningsstatistik.

– Vi som tränar med honom varje dag är kanske inte så överraskade. Men vi är glada att ha honom i vårt lag, säger Lugi-spelaren Zoran Roganovic.

"Fantastiskt att vara på planen"

– Det är en målvakt som kommer vara bland de bästa i världen om några år. Han har alla förutsättningar och fysiken, fortsätter Roganovic.

Lugi ledde med en boll i paus och kunde tack vare sin storspelande målvakt och storskytten Zoran Roganovic, åtta mål, gå till 24–22 med sju minuter kvar.

Men Sävehof åt sig ikapp, inför den sista minuten var det likaläge.

– Det var en fantastiskt rolig match. Den hade allt, vilken spänning och så många hjältar. Det var fantastiskt att vara på planen, säger Roganovic.

Med fem sekunder kvar satte Lugis Simon Jeppsson 25–24 och det såg till slut ut att vara avgjort.

"Klassmålvakt"

Men Sävehof ger sig aldrig. I sista sekunden ordnade gästerna en straff och Viktor Ottosson klev fram.

Men matchens gigant, Torbjörn Sittrup Bergerud, räddade – och Lugi vann det tredje mötet som innebär ledning med 2–1 i matcher.

– Torbjörn alltså. Ännu en gång visar han vilken klassmålvakt han är, han räddar oss igen. Han höjer sig ytterligare i slutspelet och det är det som krävs för att vi ska nå långt.

2–1 i matcher, känns det som att ni har ett övertag nu?

– Det är jämnt alltså. Det kommer att vara jämnt i nästa match med och i den femte och det blir någon. Sävehof ger sig aldrig, det visar de i dag med. Men vi har några dagar nu att återhämta oss och får försöka överraska dem på måndag.

Sävehofs målvakt Per Sandström gjorde också en bra match, men var själv inte helt nöjd.

– Jag släpper in några onödiga. Han (Sittrup Bergerud) har spelat jättebra, i dag vinner han målvaktsmatchen och det är det som ger dem segern, säger Sanström.

■ ■ ■

IFK Kristianstad är klart för semifinal efter tre raka segrar mot Redbergslid.

I det tredje mötet fick Kristianstad inte riktigt till sitt spel framåt – men Redbergslid lyckades aldrig hota på allvar ändå.

Efter 14–9 i paus höll Kristianstad undan och vann till slut med 24–19.

– Vi blir väldigt passiva i vårt anfallsspel. Men vi har en otroligt bra defensiv som är grunden i den här segern. Men jag saknar lite attityd i anfallsspelet, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren i TV4 Sport.

Publicerad: