Ryan Lochte

Sändningen bröts – scenen stormad

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Kaos i tv-programmet efter stora skandalen

Ryan Lochte är tillbaka i det offentliga ljuset för att rädda sitt varumärke efter skandalen under OS i Rio.

Det började sådär för 32-åringen då upprörda åskådare stormade scenen under simmarens framträdande i amerikanska Let's Dance, skriver mashable.com.

Ryan Lochte.

Amerikanske simstjärnan Ryan Lochte, som tog ett OS-guld i lagkapp i Rio de Janeiro, har stängts av från simningen i tio månader efter skandalen under spelen i Brasilien. 32-åringen ljög då om att han, tillsammans med tre lagkamrater, blivit rånade under vapenhot efter en utekväll i Rio när de i själva verket själva hade vandaliserat en bensinstation.

Bröt sändningen

Nu kämpar Lochte för att återupprätta sitt rykte och som ett första steg deltar 32-åringen just nu i Dancing with the Stars, den amerikanska motsvarigheten till Let's Dance. Programmet sänds live men bröts på måndagen plötsligt sedan två personer stormat scenen efter Lochtes framträdande.

Tv-tittarna fick se hur domaren Carrie Ann Inaba avbröt sin bedömning av Lochtes insats för att istället uppmana personer utanför bild att gå av dansgolvet. Programledaren Tom Bergeron tog sedan kameran och skickade tittarna till ett icke programlagt reklamavbrott.

Övermannades av vakter

På videofilmer som publiken i studion själva tagit syns händelseförloppet tydligare. Två män i vita t-shirts med ett kritiskt tryck mot Lochte stormade scenen men övermannades av vakter innan de nådde fram till simstjärnan. Samtidigt skanderade flera personer, i likadana tröjor, ”lögnare” mot den 32-årige amerikanen.

Efter ett kortare avbrott kunde personerna gripas och programmet återupptas.

– Det är så mycket känslor just nu. Jag är lite sårad. Jag ville komma hit och utmana mig med något jag inte är helt bekväm med och det gjorde jag, sa Ryan Lochte om reaktionerna när live-sändningen var igång igen.

Efter händelsen fick Lochte också en stående ovation av den övriga publiken.

ANNONS

Kör vi över Norge? Sett över de åtta senaste mötena har Tre Kronor 39-10 i målskillnad. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Okända historierna – bytte medalj mot sex

ÄMNEN I ARTIKELN

Ryan Lochte

USA

Sommar-OS