Svenskorna åkte ut direkt i parallellslalom

SPORTBLADET

Lagtävlingen i alpint är en av Sveriges största medaljchanser i OS.

Men frågan är vilka som ska ta plats i laget.

I Courchevel var det ingen av de svenska åkarna som imponerade.

– Vi får väl se vad vi kan hitta för lag, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Matts Olsson tog sin första seger någonsin när han vann parallellstorslalomen i Alta Badia i går. Även André Myhrer gjorde en bra insats och slutade sexa. För de svenska damerna blev det inte samma succé när det var dags för parallellslalom i franska Courchevel.

Åkte ut direkt

Anna Swenn-Larsson åkte ut direkt i kvalificeringsheatet och för Frida Hansdotter tog det slut redan i åttondelsfinal. Svenskan var 12 hundradelar efter österrikiskan Katharina Truppe som tog sig vidare. 

Det blev en final mellan Mikaela Shiffrin och Petra Vlhova som delar ledningen i slalomcupen. Där blev det en rejäl kamp, men Shiffrin drog det längsta strået med fyra hundradelar.

”Lite tråkigt”

Hansdotter slutade på tiondeplats och Swenn-Larsson blev 26:a. Parallell har historisk sett varit en svenskgren och Sverige har vunnit flera VM-medaljer i lagtävlingen.

Men med Maria Pietilä Holmner skadad är frågan vilka som ska köra tävlingen för Sverige i OS. André Myhrer och Mattias Hargin är självskrivna på herrsida och Matts Olsson lär efter gårdagens seger bli reserv, men på damsidan är det mer osäkert. Frida Hansdotter lär vara given, men där bakom är det öppet.

– Vi får väl se vad vi kan hitta för lag. Det är ju lite tråkigt att Maria PH inte är hundraprocentig och nu har Emelie Wikström en liten känga på ryggen och kände säkert av det i dag eftersom hon inte kvalade, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Foto: Alain Grosclaude/Getty Images Europe
ARTIKELN HANDLAR OM