Här tar dimman över och ställer tv-kommentatorerna

Foto: AFP GETTY IMAGES NORTH AMERICA
SPORTBLADET

Det var reprisen av Superbowl som överskuggades av något annat.

Eller ska vi säga överdimmades?

– Den kom lägre och lägre och jag tänkte wow! Sen när man såg det på jumbotronen. Vilka bilder! säger New England Patriots Ted Karras till Boston Globe.

Väderfenomenet uppstod mitt under matchen mellan New England Patriots och Atlanta Falcons – och fick tv-tittarna att undra vad det var som hände. Och vad som hände på planen.

Från platserna längst upp på Foxborough (som snabbt fick namnet Fogsborough av snillen i sociala medier) såg man inget alls. Spelarna var osynliga och tv-skärmarna såg ut som ett vitt pappersark.

– Dimman – den var galen! Jag har aldrig sett något liknande. Det var så lugnt där ute. Dimman hade ingen plats att ta vägen. Jag tror inte att det påverkade matchen så mycket egentligen, men det såg nog coolt ut på tv, säger Patriots quarterback Tom Brady.

”Jag såg bara minimalt”

Ja, framför allt påverkades tv-sändningen. NBC sände matchen och använde för första gången en andra kamera på hög höjd. Den skulle sväva cirka 20 meter upp i luften och när de övriga kamerorna inte fick tydliga bilder, gick man allt oftare över till den kameran.

Foto: AFP GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Kommentatorerna å andra sidan hade svårt att följa spelet.

– Jag såg bara minimalt. När spelet väl startade kunde man inte se var bollen tog vägen, sa kommentatorn Al Michaels.

Matchen då?

Ja, det blev ingen sprakande tillställning det heller. New England Patriots seglade i väg till en trygg ledning och vann till slut med 23–7 efter touchdowns av Brandin Cooks och James White. Patriots har haft stora problem med försvarsspelet under starten av säsongen, men såg nu ut att ha fått ordning på vissa delar. Atlanta fick dock till slut tröstpoäng när Matt Ryan kastade en touchdown till Julio Jones.

ARTIKELN HANDLAR OM