Petter Northugs Tre Kronor-dräkt i premiären

Foto: ACTIVE BRAND

avErik Karlsson

SPORTBLADET

Svenska landslagsåkarna ser ut att stå över tävlingarna i Bruksvallarna.

Men tävlingarnas stora stjärna lovar ändå att bjuda på svensk känsla. Petter Northug har tagit fram en Tre Kronor-dräkt för årsdebuten.

– Ännu finare än den svenska landslagsdräkten, kanske lite inspiration?, säger manager Are Sørum Langås.

De svenska åkarna har flyttat sitt traditionsenliga världscupgenrep från Bruksvallarna till Gällivare nästkommande helg. Men tävlingarna i Bruksvallarna får finbesök ändå.

Norske superstjärnan Petter Northug vill vässa formen i jakt på en plats i det norska landslaget till världscuppremiären.

Och han tänker göra det i en svensk ”Tre Kronor-dräkt”.

SVT var först att rapportera om valet och Petter Northugs manager Are Sørum Langås bekräftar för Sportbladet att det blir svensk touch när Northug gästar tävlingen.

Så tävlar längdskidåkarna fram tills OS 00:25

”En ännu bättre utgåva”

– Team Northug stortrivs i Sverige. Vi körde en liknande variant 2015 och nu följer vi upp med en ännu bättre utgåva i år. Ännu finare än den svenska landslagsdräkten, kanske lite inspiration?, säger Are Sørum Langås.

Ja, det är inte första gången som Northug kör i en specialdräkt i just Bruksvallarna. 2011 svarade på kritik från Sportbladets krönikör Lasse Anrell genom att trycka rubriken på krönikan ”Nollthug” på låret och 2015 körde han alltså i en dräkt som liknade den svenska vanliga skiddräkten.

– För att ära Sverige och Bruksvallarna har jag gjort en egen dräkt med mina klubbfärger, som kanske lite påminner om den svenska flaggan. Det här gör jag för att hedra dem (svenskarna) för att de var så snälla mot mig i Falun, sa han då.

ARTIKELN HANDLAR OM