Längdskidor

Nu flyttas tävlingarna i Ulricehamn fram

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Det blir ingen sprinthelg i Ulricehamn i januari som planerat.

Nu flyttas VC-tävlingarna till februari.

– Vi har varit en vante som kastats runt, säger Johan Falk, vd för världscupbolaget.

Ursprungsplanen var att världscupen skulle hålla tävlingar i Ulricehamn, Lahtis och sedan Falun i slutet av januari.

Men genom en elegant manöver flyttas Ulricehamnsloppen från 16–17 januari till 6–7 februari. På så vis minskar resandet mellan länderna och därmed också smittoriskerna.

– Det är nästan oförskämt att ställa frågan 40 dagar innan. Ett vanligt år vore det omöjligt att flytta med så kort varsel. Världscupen kan inte knuffa ut hotellbokningar, om det är konferenser i Borås. Men i år är det mesta möjligt, säger Johan Falk, vd för världscupbolaget i Ulricehamn.

SM flyttas också

Distanserna kommer inte påverkas, så i Ulricehamn ska det fortsatt tävlas i individuell sprint på lördag och sprintstafett på söndag.

Johan Falk uppfattar sig själv som förvånansvärt lugn.

– Det här var ett av de mest hektiska dygn jag har genomlevt, om man tar bort barnafödande. Nu ser jag bara fördelar. Det är så vi jobbar. Det blir tre veckor till med förhoppning om att pandemin kan klinga av. Och vi har inte bytt datum för första gången. Vi har varit en vante som kastats runt, vi är luttrade vid datumbyten.

Flytten får ytterligare en effekt. SM i Borås läggs närmare sprinten i Ulricehamn, 9–11 februari, så att de aktiva kan stanna kvar i området mellan tävlingarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Norge avstår Tour de Ski

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Världscupen i längdskidor