Patrik Sjöberg

Sjöberg om sjukdomen: ”Valde att inte dö”

Av: 

Cesar Fältskär

Patrik Sjöberg.

Foto: STEFAN JERREVÅNG

SPORTBLADET

Mars var en tuff månad för Patrik Sjöberg.

OS-medaljören i höjdhopp vårdades med respirator och var nära att mista livet i sviter av lunginflammation och blodförgiftning.

– Det här med ”ljuset i tunneln” som alla snackar om, det kommer från någonstans. Jag var på andra sidan men valde att inte dö, säger han till Expressen.

Det var i början av mars som Patrik Sjöberg, tvåfaldig silvermedaljör i OS, insjuknade. Efter en bilkrasch i början av året började 56-åringen få andningsproblem, och anade att något inte stod rätt till. En kompis ringde ambulansen.

– Jag har också förstått att jag kom in till sjukhuset i sista stund, hade jag varit hemma i sex-sju timmar till hade jag inte klarat mig, säger han till Expressen.

”Hade varit helt kört”

Det visade sig att Sjöberg hade flera stafylokocker i lungorna. Han hade drabbats av både lunginflammation och en kraftig blodförgiftning, och sövdes ner. Sjöberg vårdades i respirator i nästan två veckor.

– Jag hade noll syreupptagning, och om stafylokockerna hade suttit närmare hjärtat hade det varit helt kört, säger han.

Sjöberg skrevs ut från sjukhuset i början av april, och är nu på bättringsvägen. Den tidigare höjdhoppsstjärnan har lagt ut skrämmande bilder från sin sjukhusvistelse på sina sociala medier. Han uppmanade där i ett inlägg att få människor att förstå allvaret med coronapandemin.

”Att jag visar bilderna här beror på alla jävla ärthjärnor som poppade upp när jag ifrågasatte göteborgarnas attityd till covid-19”, skrev 56-åringen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Patrik Sjöberg efter sjukdomen: ”Jag är inte rädd för att dö”

ÄMNEN I ARTIKELN

Patrik Sjöberg

Friidrott

Covid-19

Höjdhopp