Annika Sörenstam

Fyller 50 – kan göra comeback

Legendaren kan ställa upp nästa sommar

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

I dag fyller Annika Sörenstam 50 år.

Nu öppnar hon för en comeback.

– Jag är lite sugen, säger Sveriges största golflegendar i en intervju med Sportbladet där hon också berättar om coronakaoset i USA, presidentvalet och sin nya affärssatsning.

Annika Sörenstam är hemma i Orlando, Florida och gör intervjun via videolänk. Såsom det numera nästan alltid går till när coronaviruset tagit strypgrepp om världen.

Hon är lyckligt lottad som bor i ett välbärgat, inhägnat område där mycket flyter på relativt smärtfritt. Men givetvis längtar även hon tillbaka till en normal vardag.

– Florida är den delstat som släppt mest på restriktionerna nu, så det blir intressant att se. Det är väl samma som i Sverige, att man diskuterar om det kommer en andra- eller tredjevåg. Men man börjar väl inse att man kanske måste leva med det här viruset, bära mask och hålla avstånd, men ändå börja leva vidare och jag tror det är det Florida försöker göra. Vi får se hur det går, säger hon.

”Ska rösta”

USA präglas just nu av ett kaos modell större. För mitt under pandemin pågår ju också ett presidentval.

– Ja, det är full rulle här, kan man säga. Allt snurrar runt valet och kommer väl göra så de kommande tre veckorna. Jag är ju också amerikansk medborgare så jag ska gå och rösta. Men jag är inte politiskt engagerad, snarare tvärtom.

Får man fråga vad du tänker rösta eller är det för fräckt?

– Haha, jag håller gärna det för mig själv. Men jag konstatera att vi har en jobbig period här i USA, säger Sörenstam.

Pandemin har gjort att hon tvingats sätta flera av sina affärsprojekt på paus. Därtill har sex av de sju juniortävlingar hon driver ställts in. Däremot har hon nu gått in som ny frontfigur för det nystartade företaget ”Card4Action” – ett slags digitalt visitkort som ska möjliggöra för alla golfälskare att komma närmare varandra såväl affärs- som nöjesmässigt.

– Det känns väldigt spännande. Jag har alltid varit väldigt intresserad av att få golfen att växa. Jag är med i många projekt och försöker bidra med min kunskap, nyfikenhet och erfarenhet, säger 50-åringen.

”Gammal tant”

Ja, för i dag (9 oktober) firar hon faktiskt jämt.

Sveriges mest framgångsrika golfspelare genom tiderna har gått och blivit halvvägs till 100.

– Ja, nu börjar man bli en gammal tant… Eller är 50 det nya 30?

Känner du åldersnoja?

– När jag tänker på det. Men nä… Jag mår strålande! Det är väl barnen som håller mig ung.

Hur ska du fira?

– Några kompisar ska ha en överraskning för mig. Jag får inte planera någonting. De har tydligen packat en väcka och jag vet bara att vi ska åka någonstans. Jag misstänker att vi ska till något slags spa. Sedan blir det middag med mina föräldrar, min syster och några vänner här hemma på lördag. Då ska vi ha en kock som kommer och lagar lite mat till oss, så det blir kul.

”Är lite sugen”

Som nybliven 50-åring har Sörenstam nu också möjlighet att ställa upp i U.S. Seniors Women’s Open. Senior-majorn som Helen Alfredsson vann i fjol.

Så … nu är ju frågan:

Är du sugen på en comeback?

– Haha, jag visste att den frågan skulle komma! Men ja, helt ärligt så är jag lite sugen. Jag har börjat fundera på det i alla fall. Tidigare har jag alltid kunnat säga: ”Jag är för ung”. Men nu gäller ju inte det längre.

Nej, nu finns det inga ursäkter.

– Precis. Det finns några tävlingar och arrangemang jag kan tänka mig ställa upp i, sedan får vi se om jag känner mig redo för de större tävlingarna nästa sommar.

Det är i alla fall inte uteslutet att vi får se både dig och Helen Alfredsson på U.S. Seniors Women’s Open nästa sommar?

– Nej då, det är det inte, säger Annika Sörenstam.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Småsura uppstötningar som jag inte förstår alls

ÄMNEN I ARTIKELN

Annika Sörenstam

Golf