Mästarens chock – när Vänersborg gick på knock

Vänersborg hade ett av grundseriens tätaste försvar.

Det följde med in i den första kvartsfinalen borta mot regerande mästaren Edsbyn.

– Vi är riktigt täta, säger Adam Herou Löf efter 8–3-segern.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Efter dryga 23 minuter hade Vänersborg gått ifrån till en 3–0-ledning borta mot regerande mästaren Edsbyn. Något som hemmalaget aldrig mäktade med att resa sig ifrån.

Halvtidsresultatet 4–1 blev till slut 8–3 när domaren satte pipan till munnen ock blåste av den första kvartsfinalen lagen emellan.

”Vi lyckas hela matchen”

– Jag tycker vi vågar gå till anfall hela matchen. Vi blir inte fega av deras press och vi vågar spela ut framåt och så länge vi gör mål framåt så är det bra, säger Adam Herou Löf i Sportbladet Play.

– Vi får kontra rätt mycket på dem. Så får vi in några distansskott i början där som är ganska avgörande. Gött att få spela på ledning sedan.

Precis som i grundserien var Vänersborgs försvar otroligt tätt matchen igenom och Edsbyn tvingades till att försöka ta sig runt i stället för igenom.

– Det är lite så mot alla lag. Vi ska släppa alla runt oss och ingen i mitten och det tycker jag vi lyckas med hela matchen. Vi är riktigt täta, säger Herou Löf.

Adam Herou.
Adam Herou.

”Vet inte var det kom ifrån”

För Edsbyn kom raset i inledningen av matchen som en chock.

– Det kändes riktigt bra till en början och vi hade koll på det mesta. Sedan stod det helt plötsligt 3–0 där på tavlan. Jag vet inte riktigt var det kom ifrån, säger talangen och målskytten Rasmus Skarps i Sportbladet Play.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.