AIK:s ryske stjärna hånad – av domaren

AIK körde över Tellus under onsdagens derby.

Trots det var stjärnan Alan Dzhusoev rasande efter matchen – som uppger att han hånats av domare Adam Jokinen.

– Jag missförstod honom och han missförstod mig, säger domaren.

Trots en imponerande insats av Alan Dzhusoev i jättekrossen (16–0) mot Tellus var AIK:s ryske stjärna rasande efter matchen.

– Jag fick två matchers avstängning, men det här då?, skriker den ryska stjärnan framför Bandypuls reporter på plats samtidigt som han går in AIK:s omklädningsrum.

AIK:s stjärna syftade då på den avstängning han mottog tidigare under säsongen efter att han slagit en boll mot en domare i frustration. Bandypuls skriver att han i sin ilska hålls kvar i omklädningsrummet av sina lagkamrater.

”Kom igen h*ra”

Enligt Dhzusoev ska domaren ha uttalat den ryska frasen ”davaj bljat” vilket, efter översättningshjälp från rysktalande, går att jämföra med ”kom igen hora” på svenska.

Adam Jokinen var själv fåordig om saken efter matchen.

– Jag har pratat med AIK och bjudit in dom, säger Jokinen till Bandypuls.

Bandypuls: Men sa du det där till Dzhusoev?

– Jag kommer prata med honom om det.

Även representanter för Tellus hörde domaren säga något på ryska, men kunde inte bekräfta vad som sades.

”Kommunikationsmiss”

Sportbladet når Adam Jokinen när han sitter i bilen på väg hem från matchen. Han menar att det hela är ett missförstånd.

– Det stämmer inte att jag har sagt det Alan säger att jag har sagt. Jag har pratat med Alan och AIK efter matchen för min del så är saken utredd, säger domaren.

– Den gick snabbt och det är ett missförstånd i vår kommunikation under en spelsekvens. Jag missförstod honom och han missförstod mig. Men vi har pratat om det nu efter matchen.

Köpte Alan det?

– Det tror jag. Vi skakade hand och så, så från min sida så är saken utredd.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.