Jakobsen med mäktigt avancemang – igen

17 placeringar upp och snabbast i andra åket i går.

16 placeringar upp och snabbast i andra åket i dag igen.

Kristoffer Jakobsen, 26, visade återigen att han har fart för den absoluta slalomeliten – och firade det med ett ordentligt jubelvrål.

Alta Badia i går och Madona di Campilgio idag.

Men det såg nästan ut som samma slalomtävling för Kristoffer Jakobsen. Precis som i går gjorde svensken ett relativt blekt första åk och tog sig med liten marginal vidare till andra åket.

I går tog han sats och klättrade från 29:e till 12:e plats med det snabbaste andra åket av alla.

Norsk seger

I kväll gjorde han på nytt ett jättefint andra åk och kom ner i ledning.

– Såååjaaaa!, vrålade han in i tv-kameran.

Den här gången blev han av med ledningen omgående när Jean-Baptiste Grange tog sig ner med sju hundradelar snabbare tid direkt efteråt. Men sedan följde åkare efter åkare som hade problem att hålla svenskens tid stången.

När allt var över hade Kristoffer Jakobsen klättrar hela 16 placeringar upp till en 10:e plats, bara 61 hundradelar från segern. Och jo då, han hade återigen den snabbaste tiden av alla i andra åket.

– Jättekul, kan han få ihop två bra åk i samma tävling borde han ta sig hela vägen upp, säger Pernilla Wiberg i SVT.

Känslosam segrare

Kristoffer Jakobsens uppkörning hamnade ändå i skuggan av Henrik Kristoffersen. Norske stjärnan startade som tolva i det andra åket men körde sedan hela vägen upp i till seger före landsmannen Sebastian Foss Solevaag. Hans första seger för säsongen. Trea slutade hemmaåkaren Alex Vinatzer.

En känslosam seger efter en tuff tävlingsperiod.

– Jag har aldrig varit så emotionell efter en seger som nu tror jag, senaste tre veckorna har varit hemska. Jag har bara skidorna och familjen i mitt liv så när det inte funkar är det tufft, säger han i segerintervjun.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.