Superkontrakt för Marcus Ericsson i IndyCar

Marcus Ericsson stannar inte bara kvar i IndyCar. Han har skrivit ett flerårigt kontrakt med toppteamet Chip Ganassi Racing.

– Potentialen är sky high, säger svensken.

Ericsson inleder 2021 som sitt tredje år i IndyCar, hans andra med Chip Ganassi Racing. I år vann teamkollegan Scott Dixon sin sjätte titel i det amerikanska formelbilsmästerskapet och han satsar på att bli historisk med en sjunde titel 2021.

Det ger Ericsson en bil som kan slåss om både segrar och titlar.

– Det är jätteroligt med ett nytt kontrakt. Det har varit det vi har jobbat med under hösten, både från min och teamets sida har det funnits ett intresse att fortsätta med det som vi byggt upp i år. Det ska bli väldigt spännande och roligt att se vad vi kan åstadkomma tillsammans under ett år två, säger Ericsson till Sportbladet.

Ericsson klar för flera år hos Ganassi

Längden på kontraktet kan han inte avslöja, men det handlar om ett avtal som sträcker sig över flera år. Därmed behöver för första gången på flera år inte kämpa för att förlänga ett kontrakt.

– Jag varken vill eller kan gå in på exakta detaljer. Teamet vill inte diskutera det, men det känns jättekul att få fortsatt förtroendet av Chip Ganassi Racing, säger Ericsson.

– 2021 så vill jag bygga vidare på det jag gjorde i år. Det var en stabil säsong, tolva i mästerskapet, men det blev så klart dyrbart när jag kraschade i Indy 500 eftersom det var det enda racet med dubbla poäng i år. Vi ska bygga vidare på det vi har gjort i år, då kommer det nog bli en väldigt rolig säsong 2021.

Däremot är det inte troligt att Felix Rosenqvist stannar i teamet. Det ryktas om att han kör för Arrow McLaren SP till 2021.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.