Kalla räknar bort sig själv från pallplatserna

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

LILLEHAMMER. Charlotte Kallas världscuppremiär var en besvikelse.

Nu räknar hon bort sig själv från pallplatserna redan på förhand.

– Jag känner inte att jag är där att jag kan hänga med, säger Kalla. 

I fjol inledde Charlotte Kalla säsongen med att kliva näst överst på pallen direkt i premiären. Men under förra helgens minitour i Ruka blev det en blygsam 17:e placering på 10 kilometer klassiskt och en 14:e plats i totalen. 

– Det var inte jättekul att summera förra helgen resultatmässigt. Samtidigt går det inte att analysera ihjäl en tävling. Det är bara att konstatera att det här var nivån nu och inte spänna bågen för högt, säger Kalla och fortsätter: 

– Det kan vara imorgon som det lossnar, men det kan också krävas mer tid innan jag känner flytet för det känns inte som att jag får ut det jag är god för. Men det är skönt att ha Gällivare färskt i minnet för där kände jag att jag hade en högre nivå, jag försöker peppa mig med det. 

Du kör på som vanligt? 

– Det går inte att agera efter en helg. Man kan inte göra något radikalt i träningen. Men om det är en trend får man tänka till. Men det är alldeles för tidigt att dra i den bromsen.

Kommer inte ta rygg på Johaug

Kalla hoppas att formen kommer i helgen, men hon räknar bort sig själv från pallplatserna. 

– För mig är det viktigt att komma in i en bra åkning imorgon och känna att jag har rätt utgångsfart. Det kommer säkert gå otroligt fort i täten, men jag känner inte att jag är där än att jag kan hänga med. 

Du kommer inte försöka ta rygg på Johaug? 

– Nej, det kommer jag inte göra. Om det inte känns jätte, jättebra. Men jag har inga stora förhoppningar om att i morgon är dagen. 

När tror du att du kan vara med och slåss om pallplatserna? 

– Jag hoppas att det ska kännas bra på Tour de Ski efter att jag har en bra träningsperiod bakom mig. 

Publicerad:

LÄS VIDARE