Har hittat lösningen på Majas formmysterium

avPetra Thorén

Publicerad:

Succé ifjol, men trög start på vinterns världscup.

Tränaren Johan Granath tror sig dock ha funnit lösningen på Maja Dahlqvists formmysterium.

– Vi har hittat lite nycklar i rörligheten som varit begränsande, meddelar han.

Sprintspecialisten Maja Dahlqvist slog igenom förra året och gjorde succé i världscup och VM.

Men den här säsongen har startat trögt för 25-åringen.

Efter en svag premiärhelg lämnade hon Ruka i stor besvikelse. Dahlqvist kände sig i sitt livs form bara för några veckor sedan, men till helgerna i Gällivare och Ruka hade det svängt helt.

– Det är något fel. Det känns inte normalt. Det känns som ett mysterium var formen tog vägen. Jag fattar inte, sa hon i Ruka.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Väl hemma på svensk mark har hon tillsammans med tränaren Johan Granath hittat en lösning.

– Maja har jobbat på bra sen Ruka. Vi har hittat lite nycklar i rörlighet som varit begränsande och hon har varit rätt lågt belastad under dessa dagar för att hitta överskott, meddelar tränaren till Sportbladet.

För att finna form har skidåkaren varit sparsam med hög intensitet och intervaller. Hon kommer att tävla i Davos till helgen, men tränaren har svårt att avgöra i vilken form Maja kommer att vara.

– Det är svårt att avgöra status i dagsläget men säger som jag sa i Ruka att jag tror inte hon är så långt ifrån sitt rätta jag. Sen gäller det att hitta in på banan, få positiva vibbar och ha lite tålamod. Man får inte tro inte allt vänder på några dagar. Men jag tror definitivt att hon är på rätt spår just nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM