OS 2021 i Tokyo

Woods OS-satsning – kan debutera i Tokyo

Av: 

TT

Tiger Woods. Arkivbild.

Foto: Nam Y Huh/AP/TT

SPORTBLADET

Tiger Woods vill spela OS i Tokyo i sommar. Den skadedrabbade amerikanen missade sommarspelen i Rio de Janeiro 2016, då golf gjorde comeback på OS-programmet efter 112 års frånvaro.

”Jag var och tittade på mina första olympiska spel i Los Angeles (1984). Att nu ha möjligheten att delta på ett OS, som golfen inte varit en del av under min livstid, är viktigt för oss och framväxten av sporten”, skriver Tiger Woods i ett mejl till nyhetsbyrån Reuters.

43-åringen, som nästa vecka spelar en uppvisningstävling i just Japan, ser de stundande spelen som sin enda chans att vara med på ett OS.

”Om ytterligare fyra år, på nästa OS (2024), blir jag 48 år. Att vara en av de bästa amerikanerna i den åldern är svårt”, säger den 15-faldiga majorvinnaren.

För att kvala in till OS i Tokyo måste legendaren vara en av de fyra bästa amerikanerna på världsrankningen. På den senaste rankningen är världsnian Woods sjätte bäst, bakom Brooks Koepka (etta), Dustin Johnson (trea), Justin Thomas (femma), Patrick Cantlay (sexa) och Bryson DeChambeau (åtta).

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Tiger Woods opererad igen

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Golf

Sommar-OS

Tiger Woods