Sparkas efter utbrott mot kvinnliga reportrar

avJonathan Nilsson

Houston Astros biträdande general managers utspel efter en seger har fått konsekvenser.

Brandon Taubman hyllade en misshandelsanklagad stjärna i riktning mot tre kvinnliga reportrar.

Först tog klubben Taubman i försvar – nu har han fått sparken.

I maj 2018 anklagades Houston Astros pitcher Roberto Osuna, då i Toronto Blue Jays, för att ha misshandlat modern till hans då treåriga son.

Åklagarna släppte fallet efter att kvinnan åkt till Mexiko och inte velat vittna, men det hindrade inte basebolligan MLB för att stänga av Osuna i 75 matcher.

Efter att Houston Astros besegrat New York Yankees i MLB-slutspelet yttrade Astros biträdande general manager, Brandon Taubman, följande ord högljutt till tre kvinnliga reportrar på plats:

– Tack gode gud att vi har Osuna! Jag är så j*vla glad att vi har Osuna!

Slog tillbaka mot tidningen

Till saken hör att Osuna inte gjorde en särskilt bra match.

Taubman ska ha upprepat meningarna ett halvdussin gånger och en av kvinnorna bar ett armband mot våld i nära relationer, skriver Sports Illustrated som rapporterade om händelsen.

”Vi är oerhört besvikna på Sport Illustrateds försök att fabricera en nyhet där det inte finns någon”, skrev Houston Astros i ett uttalande efter händelsen.

MLB har därefter startat en utredning av incidenten och nu backar klubben. De sparkar Taubman, rapporterar CNN.

Ber om ursäkt

”Vi hade fel” skriver klubben i ett uttalande och ber om ursäkt till alla som har tagit illa upp, inklusive reportern Stephanie Apstein som skrev om händelsen. Astros skriver vidare att de inte hade några intentioner att förminska problemet med våld i nära relationer.

Taubman själv har bett om ursäkt i efterhand för att han har använt ”ett opassande språk” och menar att han har blivit missförstådd.

Foto: TT
Brandon Taubman
ARTIKELN HANDLAR OM

MLB

Baseboll