Zmarzlik världsmästare – Lindgren fyra

Av: 

TT

Det blev en drömavslutning på säsongen för speedwayföraren Bartosz Zmarzlik. Inför hemmapubliken i Torun kunde polacken säkra sin första VM-titel.
– Det är helt otroligt, säger Zmarzlik i segerintervjun.

Bartosz Zmarzlik har dominerat VM-serien med tre segrar på nio deltävlingar inför avgörandet i Torun och hade sju poängs försprång inför sista tävlingen.
Men det blev mer spännande i finalen än många förväntat. Dansken Leon Madsen vann alla sina fem heat samt den första semifinalen och knaprade in polackens försprång. Samtidigt som Zmarzlik bara vann två heat av fem i grundomgången.
Men när Zmarzlik körde över mållinjen som segrare i sin semifinal var segern säkrad och det stora jublet kunde bryta ut.
Zmarzlik, som kör för Vetlanda i Sverige, rusade upp på läktaren och firade med fansen innan han lugnade ner sig och körde finalen. Där blev det återigen seger för Leon Madsen. Därmed tog dansken VM-silver och ryssen Emil Sajfutdinov brons.
Zmarzlik är den tredje polacken som blir individuell världsmästare i speedway.
Fredrik Lindgren hade chansen att nå prispallen i sammandraget, men fick en ojämn tävling i Polen. Det blev två heatsegrar och en plats i semifinalen. Men där kom svensken sist och slutar därmed som VM-fyra 2019 – ett snäpp sämre än bronsplatsen i fjol.
Även Antonio Lindbäck nådde semifinalen, men kom sist i sitt heat. Lindbäck slutar tolva i årets VM-serie.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN