Peterson överlägsen – säkrade första WTA-titel

avIbraheem Alsalman

Foto: Michael Owens / TT NYHETSBYRÅN
Rebecca Peterson under en match i US Open

Rebecca Peterson behövde en bara en timme för att säkra sin första WTA-titel i singel.

Svenskan besegrade Elena Rybakina med två raka set.

– Det känns helt fantastiskt och såklart speciellt eftersom det är min första titel i WTA, säger Peterson till Sportbladet.

Det vankades en första WTA-final för Rebecca Peterson. 24-åringen ställdes mot 69-rankade Elena Rybakina från Kazakstan i Jiangxi Open.

Väl där gjorde Peterson processen kort med kazakiskan.

”Är jättenöjd”

Hon vann med två raka set, 6–2 och 6–0 efter drygt en timmes spel och säkrade därmed sin första WTA-titel i singel. Peterson har tidigare en WTA-titel i dubbel på meritlistan.

– Jag tycker att jag har spelat bra under hela veckan och i dag fick jag till det från start till mål. Jag är jättenöjd över hur jag genomförde matchen. Jag hade en otrolig tuff kvartsfinal som varade i över tre timmar i hettan så det var skönt att det gick lite fortare den här gången, säger Rebecca Peterson.

”Kanske tar en chokladbit”

Svenska tennisstjärnan, som är rankad på plats 78 i världsrankningen är blott den åttonde svenskan att vinna en WTA-titel i singel. Ingrid Löfdahl Bentzer, Catrin Jexell, Catarina Lindqvist, Cecilia Dahlman, Åsa Svensson, Sofia Arvidsson och Johanna Larsson har tidigare vunnit den.

Hur ska du fira framgången?

– Haha, jadu ... det blir inte så mycket firande kan jag säga. Kanske tar jag en chokladbit och njuter lite. Sen gäller det bara att hämta fokus igen för det kommer nya tävlingar, säger 24-åringen.

ARTIKELN HANDLAR OM

WTA

Tennis