Petter Northugs meddelande till Calle Halfvarsson: ”Det är tungt”

Av: Petra Thorén

Publicerad:

SPORTBLADET

Calle Halfvarsson har ännu inte bestämt sig om fortsatt samarbetet med Petter Northug.

Under tiden stöttar han norrmannen med peppande meddelande till Petter Northug som återkommit.

– Han svarade att det var tungt. Att det var en tung period nu och att han ska göra vad han kan för att ta sig igenom det här, berättar den svenska landslagsåkaren.

Petter Northug är misstänkt för fortkörning, drograttfylla och för narkotikainnehav.

Norrmannen körde i en hastighet av 168 km/h på 110-väg när han stoppades av polis i förra veckan.

Hur framtiden blir, vilket straff han får och vilken väg han finner ur sin livs tyngsta motgång får framtiden utvisa.

Under kommande veckor ska även Calle Halfvarsson, som har ett samarbete och sponsras av Petter Northugs företag som tillverkar glasögon, fatta ett beslut. Enligt skidåkaren ska hans manager Magnus Larsson inom kort ha ett möte med representanter för Northugs bolag.

”Dum grej”

Calle Halfvarsson ståndpunkt är att hjälpa och inte vända norrmannen ryggen, vilket han berättade för tidningen VG tidigare i veckan. 31-åringen har inte ändrat inställning.

Foto: Anders Wiklund/TT

– Jag är bra kompis med Petter och jag vet inte om det blir så mycket bättre för honom om jag lämnar nu. Man vill hellre hjälpa till i så fall. Om en kompis har det jobbigt vill man hellre hjälpa till. Det är inte så att jag kan göra mer än höra av mig. Sen är det säkert så att vissa tycker att man borde lämna direkt, säger han till Sportbladet och påpekar:

– Det är en dum grej som han har gjort, det går inte att komma ifrån. Men det är ett problem och då kanske man hellre vill hjälpa, säger Calle Halfvarsson.

Han försöker nu stötta norrmannen på distans. Och de har haft kontakt.

Svarade på meddelandet

– Det jag har gjort är att jag har hört hur det är med honom, lite snabbt över meddelande. Jag skrev till honom och frågade hur det var. Vi har hörts lite.

Svarade han?

– Ja, det gjorde han. Jodå.

Enligt Calle Halfvarsson återkom Petter Northug med ett kortfattat budskap:

– Han svarade att det var tungt. Att det var en tung period nu och att han ska göra vad han kan för att  ta sig igenom det här.

Hur kan du hjälpa honom?

– Jag kan inte göra så mycket mer än skriva till honom, höra hur det är och peppa honom till att ta sig igenom det här. Det är en svår situation, men det lilla jag kan göra bidrar jag gärna med. 

Hur reagerade du när du fick ta del av nyheten?

– Jag blev lite chockad. Det är tråkigt för Petter framförallt, han förstör för sig själv.

Det är en allvarlig förseelse, du är inte orolig för att ett eventuellt fortsatt samarbete påverkar synen på dig?

– Jag känner att jag hellre hjälper. Det är klart att jag också tänker på mitt varumärke, men att det skulle påverka mitt varumärke vet jag inte. Jag tar avstånd från det som har hänt,  jag tycker att det är helt fel att ta droger och dessutom köra bil med det. Men jag hjälper hellre än att vända honom ryggen.

Även stjärnskottet Frida Karlsson har ett samarbete med Petter Northugs bolag. Så här kommenterade hon händelsen och affärsrelationen till SVT nyligen:

”Det Petter gjort är inte försvarbart på något sätt. Det var dumt. Gällande vårt samarbete så är det för tidigt att säga något om det än”, skriver Karlsson i ett sms till SVT Sport.

Publicerad:

LÄS VIDARE