Tävlingsrekord av Sjöström i Luxemburg

Av:  TT

Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.

Två segrar och en andraplats.

Så slutade Sarah Sjöströms lördag i simbassängen i Euro Meet i Luxemburg, tävlingarna som är 26-åringens första under OS-året 2020.

Sjöström, som vann på 50 meter fjäril under fredagen, inledde eftermiddagens finalpass med att bli tvåa på 50 meter rygg på tiden 28,21. En tiondel bakom segrande Georgia Davies, Storbritannien.

På 100 fjäril blev det sedan seger för Sjöström. Med tiden 56,71 slog den svenska världsstjärnan sitt tidigare tävlingsrekord på distansen i Euro Meet (56,77 från 2018). Hon var långt ifrån sitt eget världsrekord på distansen (55,48 från OS 2016) men ändå glad.

– Med tanke på att det bara är januari är jag riktigt nöjd med den här tiden, säger Sarah Sjöström, som inför veckans tävlingar varit på träningsläger i Sydafrika, till Dagens Nyheter.

Sjöströms andra loppseger för dagen kom på 50 fritt då hon vann på tiden 24,14. Under söndagen avslutas Euro Meet, Sjöström simmar då 100 fritt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln