LeBron James: Jag älskar dig, min storebror

Baskestjärnans hälsning till idolen och vännen Kobe Bryant

avPatrik Brenning

Publicerad:

”Jag är inte redo men här kommer det”.

Så inleder basketstjärnan LeBron James sin hyllningstext till Kobe Bryant efter idolens tragiska död i en helikopterolycka på söndagen.

”Jag sitter här och ska skriva men varje gång jag försöker börjar jag gråta igen bara av tanken på dig, Gigi och den vänskap vi hade! Jag hörde bokstavligt talat din röst så sent som på söndagsmorgonen innan jag lämnade Philly för att åka tillbaka till LA. Jag trodde aldrig att det skulle vara vårt sista samtal. WTF!!”, skriver 35-åringen.

Foto: Eric Gay / TT NYHETSBYRÅN

LeBron James har genom hela sin framgångsrika karriär återkommit till hur mycket idolen och förebilden Kobe Bryant betytt för hans egen karriär. De två träffades på ett basketläger när James bara var en tonåring och har sedan dess delat en speciell vänskap. Sedan 2018 spelar James också för Bryants älskade Los Angeles Lakers.

Sista hälsningen riktad till James

När James i lördags gick om Bryant som NBA:s tredje bästa poängplockare genom historien gjorde han det med hyllningstexten “Mamba 4 Life” handskrivet på sina skor. Mamba är Kobe Bryants smeknamn och efter matchen skrev Bryant i sin tur en hälsning till James på sin Twitter.

”Fortsätt föra sporten framåt. Stor respekt min bror”.

Det blev Kobe Bryants allra sista tweet. På söndagen omkom basketlegendaren i en helikopterolycka utanför Los Angeles.

”Jag är förtvivlad och förkrossad min bror. Jag älskar dig min storebror. Alla mina tankar går till Vanessa och barnen. Jag lovar dig att jag ska föra ditt arv vidare! Du betyder så mycket för oss alla, speciellt här i Lakers och det är mitt ansvar att fortsätta resan. Snälla ge mig styrkan från himlen och vaka över mig. Jag tar hand om OSS här!”, skriver LeBron James.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NBA