”Ärligt talat – jag tror inte på dig”

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Alexander Gustafsson, 32, avslutar karriären.

Men rivalen Jon Jones är tveksam till beskedet.

”Ärligt talat, jag tror inte på dig”, skriver ”Bones” på Twitter.

Direkt efter förlusten mot Anthony Smith, inför ett fullsatt Globen i Stockholm, meddelade Alexander ”The Mauler” Gustafsson att han slutar.

– Showen är över nu. Det har varit en otrolig resa, men nu är det slut, sa svensken samtidigt som han lämnade kvar sina handskar i oktagonen.

”Det är över nu”

Totalt blev det 24 MMA-matcher, 18 vinster och sex förluster, för Gustafsson – som efter förlusten mot Smith berättade att beslutet att lägga av är definitivt.

– Det är över nu. Jag har fått mina tre titelchanser och jag förlorade alla. Jag gör inte det här för pengarna, jag gör det för att bli bäst i världen. Kan jag inte bli det så känns det lönlöst att fortsätta. Jag hade ändå hopp inför den här matchen, det kändes som ett bra läge till en bra comeback och början på en klättring, men så förlorade jag igen och då känns det som ett kvitto på att jag helt enkelt inte har det i mig längre, förklarade ”The Mauler”.

”Bones” tveksam

Men rivalen Jon ”Bones” Jones, som sänkte svensken i en titelmatch i slutet av förra året, är inte helt övertygad på att Alexander Gustafssons karriär verkligen är över.

”Ärligt talat, jag tror inte på dig. Men om du är seriös, tack för allt. Du såg till att vår viktklass höll hög kvalitet och gjorde oss andra bättre”, skriver amerikanen på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE