Hammarby och Sandviken beviljas elitlicens

avKristoffer Bergström

Foto: TT

Sandviken och Hammarby kan andas ut.

Båda klubbarna beviljas elitlicens och får fortsätta i elitserien.

Tillsammans ska vi bygga ett nytt Saik bandy, säger Rafi Markarian, t f klubbchef.

Ekonomin har varit körd i botten på två håll i bandyns elitserie. Varken Sandviken eller Hammarby har varit säkra på om de skulle få fortsätta i högsta serien nästa vinter.

Svenska bandyförbundet har granskat föreningarnas finanser och planer framåt för att avgöra huruvida de fortsatt ska få elitlicens. Ett första besked under torsdagen gjorde gällande att mer tid krävdes – men senare på kvällen gavs definitiva besked.

Sandviken fick ja.

Hammarby fick ja.

”Ett imponerande arbete”

"Klubbarna har erhållit betydande kapitaltillskott och stora avskrivningar av skulder till leverantörer. Detta borgar för att ekonomin säkerställs inför kommande säsong och då med en sund och balanserad budget", säger Göran Ersmaker, ordförande i licensnämnden, i ett pressmeddelande.

"Granskningen har varit väldigt komplex och samtidigt väldigt noggrann med hänsyn till den ekonomiska historiken runt båda klubbarna", säger han också.

Alla 14 elitserielag har beviljats elitlicens och Sandvikens tf klubbchef Rafi Markarian är glad över beslutet.

– Det har varit ett imponerande arbete som utförts och det visar att det trots alla negativa rubriker och den turbulens och oro som funnits det senaste året ändå finns en stark vilja och uppslutning för att rädda klubben, säger Markarian.

ARTIKELN HANDLAR OM