Stjärnans mystiska avhopp: ”Får aldrig veta sanningen”

Tjeckien decimerat inför mötet med Sverige

RIGA. Tjeckien störs av skador inför EM-mötet med Sverige.

Dessutom har stjärnan Kia Vaughn mystiskt lämnat återbud.

– Självklart kommer de att vara påverkade av det, säger Frida Eldebrink.

På 24 timmar måste Sverige ladda om från segern i EM-premiären mot Montenegro. Redan på fredagen väntar nästa match i basket-EM mot ett decimerat Tjeckien och vid seger där at

Stjärnspelarna Julia Reisingerova, Alena Hanusova och Kia Vaughn saknas alla i truppen. De två första på grund av skada, medan ingen riktigt vet varför neutraliserade amerikanskan Vaughn lämnat återbud.

– Hennes agent skrev att hon återhämtade sig efter en skada. Innan fick vi höra att hon hade ett dödsfall i familjen. Men vi får förmodligen aldrig veta sanningen, säger förbundskapten Stefan Svitka, som själv inte lyckats få kontakt med Vaughn, till iDNES.cz.

Kia Vaughn.
Kia Vaughn.

”Helt annorlunda match”

Det är tre tunga avbräck för Tjeckien som ändå lyckats pressa Frankrike i tre perioder i EM-premiären.

– Självklart kommer de att vara påverkade av det, men jag tror att de är motiverade, säger Frida Eldebrink.

För Sverige kommer mycket att handla om att få stopp på syskonen Katerina och Karolina Elhotova. Även Romana Hejdova, som stod för 19 poäng mot Frankrike, är ett hot. 

– För oss blir det en helt annorlunda match. Med Montenegro var det mycket fokus på Glory Johnson, medan Tjecken är fokus på fler spelare. Det blir en helt annan taktik så vi får se vad coacherna planerar, säger Eldebrink.

Kalis Loyd, som gjorde en stark EM-debut mot Montenegro, är segersäker.

– Följer vi vår gameplan vinner vi matchen. Vinner vi inte är det för att vi inte gjorde det vi skulle eller så har de fruktansvärt bra basketspelare, säger hon. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.