NHL-stjärnor spelade ishockey för Tobias Forsberg

Victor Hedman och Nicklas Lidström spelade i Piteå

Av: Anna Andersson, Tomas Ros

Publicerad:

Hockeystjärnorna spelade först golf för att stötta förlamade Tobias Forsberg.

Därefter skrinnade flera av dem ut på isen för att fortsätta insamlingen.

– Det är fantastiskt roligt att få vara med, ett väldigt bra initiativ och fullt på läktarna, säger Victor Hedman.

NHL-stjärnan var bara en av många ishockeyprofiler som inledde helgen i Örnsköldsvik där Peter Forsberg , hockeyagenten Michael Reander och Tobias bror Johan arrangerat en golftävling till förmån för Tobias Forsbergs stiftelse.

Bland spelarna på green syntes NHL-stjärnor som Rickard Rakell och Oscar Sundqvist, samt profiler som Markus Näslund och Erika Grahm. Under dagen samlade de ihop en kvarts miljon kronor till Tobias Forsbergs stiftelse.

Stjärnfyllt på isen

Efter fredagens golf i Örnsköldsvik reste flera av deltagarna vidare till Piteå där det arrangerades ytterligare ett välgörenshetsevenemang för Forsberg under lördagen. Stora stjärnor som Victor Hedman, Daniel Sedin, Tomas Holmström, Mikael Renberg, Viktor Andersson, Oscar Sundqvist, Nicklas Lidström och Pierre Edouard Bellemare snörade på sig skridskorna.

Foto: Filippa Norr Richloow/Instagram

Det spelades två matcher inför näst intill fullsatta läktare i LF Arena och publiken bjöds på underhållande matcher, snygga passningar och flera läckra mål. Både av pensionerade ishockeyprofiler och nuvarande storstjärnor.

– Det är oerhört kul att så många kom hit och det går till en oerhört bra sak. Det känns kul att vara med och bidra, säger Victor Hedman till Sportbladet.

”Rörd för det fantastiska stödet”

Under evenemanget fanns även Tobias Forsberg på plats, han sågs bland annat samspråka med Mikael Renberg, Pierre Edouard Bellemare och Victor Hedman.

– Hans skada är väldigt, väldigt olycklig, säger Victor Hedman.

– Jag har inte sett den själv, men det är väldigt svårt att sätta ord på det.

Tobias Forsberg drabbades av en svår nackskada under en match i ishockeyallsvenskan i slutet av förra året och samtliga medel som stiftelsen samlar in går oavkortat till hans rehabilitering, hjälpmedel och framtida liv.

– Tobbe hälsar att han är enormt rörd, glad och tacksam för det fantastiska stödet, skriver agenten Mikael Reander i ett sms till Sportbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE