Expertens lag i nya La Liga Manager

avMakoto Asahara

Fyra ytterbackar, massa offensiva mittfältskrafter och rutinerade målskyttar på topp.

Det må låta fullkomligt felbalanserat och dömt att misslyckas i praktiken.

Men i La Liga Manager har det alla möjligheter att bli succé – även utan Lionel Messi.

Sportbladets Makoto Asahara ger er här sin elva i Sportbladets La Liga Manager.

När man ska bygga sitt lag i Sportbladets La Liga Manager så finns det en väsentlig fråga som man direkt måste ställa sig.

Så vi tar den direkt.

Lionel Messi eller inte Lionel Messi?

Han kostar 14 miljoner kronor i spelet, vilket med 4 miljoners marginal gör honom till den otvivelaktigt dyraste spelaren i spelet. Bara att ha med Lionel Messi i laget tar upp över en fjärdedel av spelarbudgeten i ett lag du måste få in elva spelare i.

Det finns med andra ord inte plats för mycket annat.

Likväl är Lionel Messi också mer eller mindre en garanti för att samla poäng. För poäng kommer han göra. Extremt många.

Väljer Messis lekkamrat

Hur ni väljer att göra på denna delikata fråga avgör sedermera hur resten av laget formeras. Om ni har tänkt att bygga era lag med i princip enbart topplagsspelare så kan jag ju direkt säga att det kan ni nästan glömma om ni vill ha Messi. Det går inte ihop matematiskt, helt enkelt.

Själv har jag, efter en del pusslande, valt att alltså riskera att INTE sitta och njuta av en markant värdeökning från Messi vecka ut och vecka in. Jag tar hans lekkamrat i stället, tillsammans med antagonisten Real Madrids sannolikt poängrikaste offensiva pjäs. Därmed väljer jag alltså bort (!) en sex miljoner kronor dyr Joao Felix i anfallet (som är ett av de finaste fyndpriserna man kan hitta i denna säsong sett till potential).

Det innebär i sin tur att noggrann scouting och ett gäng chansningar krävs för resterande positioner.

Men nollor bakåt då? Vill man inte ha en Sergio Ramos eller Jordi Alba? Nej, varken Real eller Barca är någon defensiv poänggarant. Däremot är de säkerligen offensiva garanter.

Därför har jag valt att pussla ihop mitt oerhört framtunga lag, i en klassisk 4–4–2-formation, på följande vis.

Rygga på egen risk.

———————————————

MITT LAG I LA LIGA MANAGER (4–4–2)

Målvakt:

Marko Dmitrovic, Eibar, 4 miljoner kronor.

Eibar under José Luis Mendilibar är ett ytterst stabilt lag. Och Marko Dmitrovic är en fin sista utpost. I och med att budgeten till detta lag är oerhört framtung så har jag här valt att gå för ett av de billigaste förstamålvaktsalternativen. Och då passar en 27-årig serb som handen i handsken.

———————————————

Försvarare:

Kieran Trippier, Atlético Madrid, 4 miljoner kronor

Oj vad många assistpoäng det kan bli här. Och hållna nollor med. Kieran Trippiers samspel med Atléticooffensiven har sett utsökt ut under försäsongen. Och om det är något britten har så är det en inläggsfot. För 4 miljoner så är det ett måste i laget.

Renan Lodi, Atlético Madrid, 2,5 miljoner kronor

Någon från Atletico Madrid måste man ha i försvaret med tanke på alla nollor som de (åtminstone brukar) kunna hålla. Så varför inte två när det går? Renan Lodi är det billiga alternativet, må så vara en liten chansning. Gissningsvis kommer dock den unge brassen att få en hel del speltid, och dessutom har han ju offensiva kvaliteter.

Aihen Munoz, Real Sociedad, 3,5 miljoner kronor

Vi fortsätter med vänsterbackar. Och offensiva sådana. Unge Aihen Munoz i Real Sociedad kommer vara förstavalet på den positionen (petade trots allt Theo Hernandez i slutet av förra säsongen). Oerhört skicklig framåt, och poäng lär det bli även i offensiv väg.

Emerson, Real Betis, 2,5 miljoner kronor

Real Betis ser oerhört spännande ut. Och Emerson kommer nog få betydligt mer speltid än vad han fick i våras efter att ha kommit in från Brasilien (nu på lån från Barcelona). Ytterbacken kommer ha många trevliga offensiva förmågor att samverka med i Sevillaklubbens offensiv. Det kan ge en hel del pinnar.

———————————————

Mittfältare:

Lucas Ocampos, Sevilla, 4 miljoner kronor

Sevilla har värvat, värvat och värvat lite till. Och sportchefen Monchi, som är bra på att just värva, brukar pricka rätt på en hel del av sina fyndförsök. Frågan är hur han prickar på Lucas Ocampos. En tekniskt skicklig ytter som sannolikt kommer ha en stor del i detta nybygges offensiv. Sevilla kommer göra sina mål under säsongen. Förhoppningsvis är Ocampos inblandad i en del av dem.

Matias Vargas, Espanyol, 3,5 miljoner kronor

En kort, kvick och offensiv yttermitfältare som är ny från argentinska Velez Sarsfield. I ett lag som tidigare just saknat rapphet och kvickhet på de offensiva kanterna så kommer Vargas få bära ett tungt offensivt lass. Löser han kanske några assist och mål på det också?

Denis Suarez, Celta Vigo, 3 miljoner kronor

Efter en jobbig sejour i Arsenal är Suarez tillbaka hemma. I Galicien. En oerhört duktig mittfältare när han är som bäst, och i Celta Vigo kan det säkert bli en hel del poäng när han får jobba under hemtrevliga förhållanden. Vettigt budgetalternativ.

Darwin Machis, Granada, 3 miljoner kronor

Speed, speed, speed. Det är det man får med venezuelanen Machis, som är detta mittfälts budgetspelare. Kommer säkerligen utgå från en position offensivare än att kallas mittfält, och kommer vara ett vasst vapen när Granada ska försöka ställa om med snabba kontringar mot tuffare motstånd.

———————————————

Anfallare:

Karim Benzema, Real Madrid, 10 miljoner kronor (kapten)

Ni har säkert funderat på var alla Real- och Barcaspelare har varit hittills. Nu kommer vi till just dem. Karim Benzema visade glimrande form under våren, och kommer med största sannolikhet vara den som ska göra målen för Real Madrid även denna säsong. Minst 20 mål känns nästan garanterade. Särskilt med spelare som Hazard, Kroos och Modric som ska spela fram till honom.

Luis Suarez, Barcelona, 10 miljoner kronor

Jag ska vara ärlig. Jag ville ha Lionel Messi egentligen. Men för att över huvudtaget få ihop resterande lag så fick vi här gå på ”budgetalternativet” i Barcelonaoffensiven. Och det är inget dumt budgetalternativ. Luis Suarez är lika med målgaranti när det kommer till ligaspelet. Samspelet med övriga offensiven har slipats på i flera år, och därmed väljs Suarez före, till exempel, en snäppet billigare Antoine Griezmann.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga