OS 2021 i Tokyo

Mattsson: ”Jag hade klarat av det – värre för honom”

Av: 

Linn Nordström

Andreas Käck

Sofia Mattsson under OS i Tokyo.
Sofia Mattsson under OS i Tokyo.

SPORTBLADET

TOKYO. Sofia Mattsson ska upp på mattan och brottas om medaljerna.

Då stannar sambon Robert Rosengren hemma från jobbet.

– Han ska inte kommentera mig, säger Mattsson.

Brottarstjärnan Sofia Mattsson tog ett OS-brons i Rio och 31-åringen siktar på att prisskåpet ska adderas med ytterligare en medalj efter Tokyo.

– Det är världstoppen som är här, så har man tagit sig hela vägen hit så kan man ta sig upp på pallen också, säger Mattsson när hon möter media inför sitt fjärde OS.

Mycket har hänt sedan 31-åringen tog OS-brons 2016. Året efter blev Mattsson mamma för första gången tillsammans med sambon brottaren Robert Rosengren. Paret är OS-aktuella båda två, Mattsson som brottare och Rosengren som expert i Discovery. De svenska tittarna har fått höra Rosengren kommentera OS-brottningen varje dag men när det är dags för Mattsson att brottas sitter sambon hemma i soffan istället för i studion.

– Det stämmer, jag kommenterar brottningen alla dagar förutom när Sofia är i farten. Jag är för känslomässigt investerad i hennes satsning. Det blir inget bra om jag ska kommentera då. Det blir inte objektivt.

Var det du själv som bestämde detta?

– Ja, jag frågade Discovery om det var okej. Eller, frågade … jag ställde snarare som krav att jag inte tänker kommentera Sofia.

Sofia Mattsson och Robert Rosengren kramas efter bronsmatchen i OS i Rio.

”Sitter väldigt sällan stilla”

Mattsson håller med sin sambo och tror att det är ett vettigt beslut att inte försöka kommentera hennes matcher:

– Jag hade klarat av det och jag sa till honom att det är en väldigt rolig grej för honom att vara expert men jag tror att det är värre för honom själv. Han brukar vara väldigt nervös när jag brottas och han sitter väldigt sällan stilla, säger Mattsson.

OS i Tokyo blir 31-åringen från Gällivares fjärde OS. Det kommer inte bli en mjukstart i torsdagens åttondelsfinal i 53-kilosklassen. På mattan väntar nämligen förstaseedade Indiskan Vinesh Phogat. Trots att Mattsson både har fått uppleva flera OS och har sin medalj är motivationen inget problem.

– Jag känner motivation att ”nu jävlar” ska jag tävla. Det känns otroligt att vara på plats och jag kan knappt förstå att det är dags att tävla. Jag vill köra nu, nu, nu!

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

OS 2021 i Tokyo

LÄS VIDARE

Mattsson förlorade i OS-brottningen: ”Ibland hatar man det”

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Sofia Mattsson

Brottning

Sommar-OS