Stinas första ord efter VM-nobben

Stina Nilsson, 29, petades från VM.

Nu berättar hon om känslorna efter beskedet.

– För mig är inga karriärer spikraka uppåt, säger hon.

Stina Nilsson har haft en ganska svag säsong och har ännu inte en topp 30-placering i världscupsammanhang den här säsongen.

I helgen fick 29-åringen beskedet att hon petas från VM i tyska Oberhof i början på februari.

”Det är rimligt”

I stället blev det Mona Brorsson som gör Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg sällskap i truppen.

– Jag tycker att det är så kul med skidskytte oavsett. Det som triggar mig är att göra ett jättebra lopp. Jag har full respekt att VM-laget var tvungen att tas ut i god tid före. Jag har full respekt för den uttagningen. Det är solklart att fyra tjejer varit på pallen och då ska de åka. Att bli uttagen till ett EM är stort för mig också, säger hon.

– Det är helt rimligt att jag inte åker VM. För mig är inga karriärer spikraka uppåt, säger hon.

EM i Schweiz

Nilsson, som var med i OS 2022 och hade en pallplats i världscupen i fjol, har ingen riktig förklaring varför det gått tyngre i år.

– Det är en komplex sport och många delar ska stämma. När det stämmer kan det gå väldigt fort men när det inte stämmer måste jag leta vidare för att få det att stämma.

Är det frustrerande att du inte fått resultat?

– Jo, men absolut. I den bästa av världar vill jag att det alltid ska stämma. Men jag tycker det är motiverande att försöka problemlösa och få bollen att rulla i rätt riktning igen.

Nu får Nilsson i stället inrikta sig på EM i Lenzerheide, som inleds imorgon onsdag.

– Jag åkte min sista längdvärldscup här för tre år sedan. Jag har goda minnen härifrån från framförallt sprintar. Det känns jättekul att få vara här, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN