Sverige förlorar mot Frankrike – missar VM-final

Det blir ingen drömfinal på hemmaplan.

Med Jim Gottfridsson på läktaren förlorade Sverige semifinalen mot Frankrike med 26–31.

– Jag är förkrossad, säger Hampus Wanne.

Sverige-Spanien: Allt om bronsmatchen i handbolls-VM


Storstjärnan och nyckelspelaren Jim Gottfridsson tvingades följa semifinalen mot Frankrike från Tele2 Arenas läktare, med gipsad hand efter frakturen han ådrog sig i kvartsfinalen.

Det blev, som väntat, ett tungt avbräck för Blågult.

Frankrike tryckte gasen i botten från avkast och ledde med fyra bollar i paus efter en första halvlek där Sveriges anfallsspel körde fast totalt (bara ett enda kantavslut).

”Otroligt surt”

I andra halvlek byttes Hampus Wanne in, men bytet gav ingen större effekt och Frankrike kunde behålla sin ledning. Det var först med tio minuter kvar som Sverige hade käkat ikapp avståndet till två mål, men den sista forceringen uteblev och i stället kunde Frankrike dra i från och vinna med 31–26.

– Det känns otroligt surt just nu. Tyvärr var vi inte tillräckligt skarpa i dag. Frankrike var bättre, säger Eric Johansson.

Svenska spelarna deppar efter förlusten mot Frankrike i VM-semifinalen.
Svenska spelarna deppar efter förlusten mot Frankrike i VM-semifinalen.

– Man är bara så himla besviken. Vi får jaga hela matchen, de gör det tufft för oss, de är starka och gör en väldigt bra match, säger Lukas Sandell.

Hur mycket saknades Gottfridsson?

– Klart vi saknar Jim. Han är en fantastisk handbollsspelare och en ledare i den här gruppen. Klart vi saknar honom jättemycket, säger Sandell.

– All kredd till Jim, han är grym, men vi som lag ska kunna göra det bättre, säger Max Darj.

Nytt publikrekord

Publiksiffran landade på 19 128 – nytt rekord – men de svenska fansen fick alltså lämna i besvikelse.

Frankrike är klart för VM-final, där de ställs mot regerande världsmästarna Danmark. För Sverige väntar bronsmatch mot Spanien.

– Det är en hemsk känsla just nu, vi har precis förlorat en VM-semifinal på hemmaplan, men det är ny match på söndag och då ska vi komma med allt vi har, säger Andreas Palicka.

– Ja, vi får försöka koppla bort den här skiten nu. Vi slåss om medalj, det är inte alla som får göra det. Vi vill avsluta turneringen med en bra prestation, säger Max Darj.

VM-finalen spelas på söndag 21.00 och Sveriges bronsmatch spelas på söndag 18.00.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.