Ronaldos sista ultimatum: ”Ge mig Chelsea eller Bayern München”

Efter en lång tids samarbete bröt Cristiano Ronaldo med sin agent Jorge Mendes förra året.

Dessförinnan ställde Ronaldo ett ultimatum till agenten.

Att fixa en övergång till Chelsea eller Bayern München, skriver El Mundo.

I december förra året avslutade Cristiano Ronaldo samarbetet med sin agent Jorge Mendes efter 20 års partnerskap.

Relationen parterna emellan ska ha blivit värre och värre den sista tiden. Brytpunkten rapporteras vara när Ronaldo gjorde sin intervju med Piers Morgan, något Mendes var emot.

Nu har El Mundo avslöjat en bidragande faktor till uppbrottet.

Ville gå till Champions League-klubb

Ronaldo gav Mendes i uppdrag att lösa en övergång till Chelsea eller Bayern München.

”Antingen fixar du en övergång till Chelsea eller Bayern München till mig, eller så bryter vi” menar El Mundo att Ronaldo formulerade.

Mendes erbjöd Ronaldo till de båda klubbarna. Chelseas ägare Todd Boehly var smått intresserad, men dåvarande Chelsea-tränare Thomas Tuchel var tveksam till värvningen. Bayern Münchens ledning diskuterade saken.

Intresset hos båda klubbarna svalnade helt efter att Ronaldo missade försäsongsträningen med Manchester United. 37-åringen har i efterhand berättat att hans frånvaro berodde på att en av hans döttrar var sjuk och inlagd på sjukhus.

Efter kontraktsrivningen med United försökte Mendes anordna en övergång till Atlético de Madrid eller Dortmund. Inte heller de ville värva Ronaldo.

Ronaldo tillsammans med förra agenten Jorge Mendes.
Ronaldo tillsammans med förra agenten Jorge Mendes.

Gudfar till Ronaldos barn

Ingen säkrad övergång till ett Champions League-klubb innebar att de gick åt varsitt håll.

”Det som bröts var inte ett simpelt kontrakt, eftersom Mendes aldrig bad hans spelare att skriva på det. Vad som bröts var mycket mer: en faderlig-, familj- och till och med affärsrelation” skriver El Mundo. Vidare skriver tidningen att agenten är gudfar till ett av portugisens barn.

Ronaldo skrev sen på för Al-Nassr i Saudiarabien. Vid den kontraktsförhandlingen fick 37-åringen hjälp av sin personliga manager och nära vän Ricardo Regufe, enligt Daily Mail.

I söndags lämnade Ronaldo planen mållös när han gjorde sin tävlingsdebut för Al-Nassr.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.