Topprunda för Norén i USA

Foto: Matt Born/ The Star-News/AP/TT
Alex Norén i Wilmington.

avTT

SPORTBLADET

Herrgolfarna laddar upp för Players Championship, "den femte majorn", nästa vecka.

Alex Norén verkar vara i form. Han är med i toppen efter första rundan i genrepet.

Alex Norén gick "i mål" i ledning efter första rundan i PGA-tourtävlingen i Wilmington, USA. Den 34-årige svensken spelade Eagle Point-banan vid Atlantkusten fem slag under par och avslutade med stil, med en birdie.

Norén blev senare nerpetad men hans resultat stod sig bra – han är nu delad tvåa, ett slag bakom ledande italienaren Francesco Molinari.

Han tänker göra allt för att stanna i toppen.

Comeback för Johnson

– I dag träffade jag många greener men man vet inte hur det blir de närmaste dagarna. Så jag ska jobba mycket med mitt närspel och försöka hålla mig fräsch, sade Norén i C Mores sändning.

Världstolvan har tufft motstånd i North Carolina. Många av toppspelarna deltar och världsettan Dustin Johnson gör tävlingscomeback efter fallet och ryggskadan som tvingade honom att lämna återbud till årets första majortävling, US Masters på Augusta, i början av april.

Johnson gick första rundan två slag under par, och ligger på en delad 15:e plats.

Stenson inte med

– Jag är glad över att vara tillbaka. Det kändes bra i kroppen, jag slog bollen bra och är nöjd med spelet. Även puttningen var okej men bollen ville inte i, sade den 32-årige amerikanen i C Mores sändning.

David Lingmerth gick runt på banans par medan Carl Pettersson, som har banrekordet på 62 slag, hade en tung dag. Med sju slag över par har han bara två spelare bakom sig i resultatlistan. Henrik Stenson spelar inte tävlingen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf