LeBron James

Cleveland stoppade Warriors med rekord

Undvek att bli ”svepta” i NBA-finalen

Av: 

Malin Wahlberg

Kyrie Irving under fjärde finalmatchen i Cleveland.
Kyrie Irving under fjärde finalmatchen i Cleveland.

SPORTBLADET

Golden State Warriors skulle skriva historia – i stället var det Cleveland Cavaliers som gjorde det. 

Hemmalaget reducerade finalserien efter att ha vunnit med 137–116. 

– Vi har också titel-DNA, säger LeBron James. 

Golden State Warriors hade vunnit tre raka finaler och hade chansen att bli historiska som första lag att gå obesegrat genom ett slutspel. I stället blev Cleveland Cavaliers de som skrev in sig i historieböckerna.  

Hemmalaget rivstartade måstematchen och tog ledningen med 14–5 direkt. Kevin Love, Kyrie Irving och LeBron James ledde laget och efter den första perioden var ställningen hela 49–33. Fler poäng har ett lag aldrig gjort i en finalperiod tidigare. 

Flera poängrekord

Irving fortsatte att vara stekhet och med sina 28 poäng under den första halvan såg han till att Cavaliers ledde med 86–68, också det är poängrekord i en final. 

Det hettade till i den tredje perioden, bland annat mellan LeBron James och Kevin Durant som började munhuggas. Cleveland fortsatte dock att skjuta bra från trepoängslinjen och efter 20 treor, också det rekord, efter tre perioder ledde hemmalaget med 115–96. 

”Vi har också titel-DNA”

Golden State kom aldrig nära i den fjärde perioden och Cleveland vann med 137–116. Efter 40 poäng av Irving och en trippel-dubbel (31 poäng, 11 assist och 10 returer) av LeBron James. 

 – Vi har också titel-DNA, vi visade det ikväll. Det är en match och det kommer att bli ännu tuffare i nästa. Vi vet att det kommer att bli svårt, men om vi fortsätter att inte ge bort bollen och fortsätter att försvara ger vi oss en bra chans, säger LeBron. 

Irving: 

– Det är vinna eller försvinna, vi förstår det. Jobbet är långt ifrån över, men det här är en bra start. Vi hörde deras kommentarer om att de var redo att fira på vår hemmaplan, men vi var redo att hoppa på planet till San Fransisco i morgon.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

LeBron James

Golden State Warriors

Basket

NBA