Alingsås klart för sin fjärde raka SM-final

avSimon Sjöstrand

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
Alingsås jublar efter slutsignalen i fjärde semifinalen.

3–1 i matcher mot Sävehof.

Alingsås HK är klart för sin fjärde raka SM-final.

– Det är svårt att finna ord, säger landslagsstjärnan Jesper Konradsson till TV4 Sport.

Det finns bara ett lag som har utmanat regerande mästaren IFK Kristianstad om SM-titeln de tre senaste åren.

Alingsås HK.

Nu får västgötarna, som tog guld 2014, en tredje raka chans att spela hem den ädlaste valören.

Alingsås vann den fjärde semifinalen borta mot Sävehof med 33–27 (15–8) på onsdagen och säkrade därmed sin fjärde raka finalplats efter 3–1 i matcher.

Alingsås tryckte gasen i botten direkt, hade 15–8 i halvtid och släppte sedan aldrig greppet.

”Sjuk insats”

– Vi har något extra när det är slutspel. Hela laget gjorde en sjuk insats. Det är magiskt, fantastiskt, säger landslagsstjärnan Jesper Konradsson till TV4 Sport.

– Det är svårt att finna ord. Jag är så jäkla stolt över det här laget, fortsatte mittnian, som själv gjorde en ganska blygsam insats (ett mål).

Tur då att andra klev fram.

Bland andra Anders Alfredsson och Emil Frend Öfors (målbäst i första med fyra fullträffar) visade vägen innan paus, samtidigt som laget fick till en fullträff bakåt.

”Inte tänkt på det”

– Jag är imponerad. Vi är överens och tydliga med vad vi vill göra. Vi var ascoola hela matchen i dag. Det är bra gjort att vara i final igen, säger tränaren Mikael Franzén.

Desto tyngre var minerna i Sävehof.

– Jag är jäkligt besviken. Vi var inte ens nära. Vi kom aldrig i gång och sprang och väntade på att någon annan skulle kliva fram, samtidigt som de (Alingsås) fick en fullträff, säger vänstersexan Viktor Ottosson.

I finalen väntar antingen IFK Kristianstad eller Ystads IF, där Kristianstad leder med 2–1 i matcher inför torsdagens fjärde möte.

– Jag har inte börjat tänka på finalen än, men det ska bli sjukt roligt. Nu njuter vi i kväll och så ska vi ladda som fan sen, säger Jesper Konradsson.

SM-finalen spelas i Malmö Arena den 27 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM