Hyllar sin döda mormor – nu kan han bli bötfälld

1 av 3 | Foto: Matt Rourke / TT NYHETSBYRÅN

avMagnus Herbertsson

SPORTBLADET

Här når han sitt livsmål – och hyllar sin döda mormor.

Takk McKinley blev inte vald först i nattens draft, men han var mest känslosam.

– Jag lovade henne att nå NFL 30 sekunder senare dog hon, sa McKinley som nu kan bli bötfälld.

När Atlanta Falcons med det 26:e valet ropade ut namnet Takk McKinley så kramade han sina närmaste och plockade sedan fram en tavla av Myrtle Collins. Den närmaste kameran vid scenen fick sedan en lång kärleksförklaring till kvinnan som uppfostrade McKinley fram till hennes död 2011.

– Det är därför jag gör det här. Jag lovade henne och jag höll löftet. Jag sa till henne innan hon dog att jag skulle uppfylla min dröm. Jag skulle bort från Richmond, jag skulle bort från Oakland, jag skulle till NFL. Jag lovade henne! Och 30 sekunder senare så dog hon. Det är därför jag gör det här, ropade McKinley in i kameran.

I den efterföljande intervjun med Dion Sanders så fick McKinley även in en svordom.

– Ursäkta språket. Bötfäll mig senare. Bötfäll mig! Detta betyder allt för mig. Jag älskar dig! Det här är bara början, säger McKinley.

Till Kalifornien

Hans uppväxt är en rörig historia. Han vet inte vem hans pappa är och mamman Tedjulla lämnade honom i olika omgångar. McKinleys räddning blev storasystern Peggy och mormor Myrtle som under en stökig natt hämtade Takk i Mississippi och tog honom med till Kalifornien. Där fick han växa upp i svår och våldsam atmosfär, men hans skyddsängel var alltid hans mormor.

– Han spelar med passion och med ett syfte, det är ingen tvekan om det, säger Atlanta Falcons general manager Thomas Dimitroff.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL