Button gör comeback: ”Fantastisk möjlighet”

avAnna Andersson

Foto: BERTRAND LANGLOIS / AFP

Han lade av i höstas – men till årets mest omtalade F1-lopp gör den förre ­mästaren comeback.

Jenson Button ersätter Fernando Alonso.

Button, som vann VM 2009, valde att lämna F1 ­efter förra säsongen, men eftersom han fortfarande har kontrakt med McLaren enades de om att han
skulle vara tredjeförare och ta över bilen om Fernando Alonso eller Stoffel ­Vandoore inte är tillgänglig för något lopp.

”Är inne i det”

I helgen ersätter han spanjoren som kör en annan klassiker – Indy 500.

–  När jag fick frågan så tvekade jag inte speciellt länge. Det är en engångsföreteelse och en fantastisk möjlighet. Jag ser fram emot att komma tillbaka till ett av de mest galna, mest oförutsägbara och mest spännande loppen under säsongen, säger Jenson Button.

Till i år har F1 bytt reglemente. Bilarna är snabbare, bredare och har mer downforce än tidigare – men Button som kört 300 F1-lopp under 16 år har kört med ­bilar med rejält downforce tidigare under sin ­karriär.

–  Ge honom tio träningsvarv så är han inne i det, ­säger teamchefen Eric Boullier till motorsport­total.

”Goda chanser”

McLaren-Honda har inte tagit någon poäng i år och varit en av årets stora ­besvikelser, men Fernando Alonso kvalade in som sjua i Spanien för två veckor ­sedan och teamet har flera uppdateringar till Monaco – en bana som inte kräver speciellt mycket av motorn.

–  Med tanke på att han ställde bilen på startplats sju senast borde vi ha goda förutsättningar i helgen, ­säger Jenson Button.

F1-helgen i Monaco ­inleds med två träningar i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM