’Tränaren’ värvade sin egen ersättare

1 av 2 | Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Cassandra Tollbring

avMartin Tolén

SPORTBLADET

Som ung hade Kristin Thorleifsdottir, 19, Cassandra Tollbring som tränare i Rimbo.

I somras rådde Tollbring sin tidigare adept att ta klivet över till H65 Höör.

– Man lyssnar väl alltid på sin tränare, haha..., säger Thorleifsdottir.

I kväll vankas det seriefinal i SHE.

H65 Höör, som ännu inte förlorat i årets serie, tar emot Kristianstad HK.

Och lagom till det har Höör fått tillbaka en joker.

Värvningen från i somras, Kristin Thorleifsdottir, 19, har fått säsongsinledningen förstörd av en tumskada, men nu fått en månads spel i kroppen igen.

– Om man ser på det i efterhand så var nog skadan bra för mig. Jag hade ett tungt EM med U19-landslaget i somras där jag inte alls presterade som jag ville. Och sånt sitter kvar, jag underpresterade och var lite orolig för en säsong i ett nytt lag och en ny liga eftersom man vill komma in med en bra känsla, säger Thorleifsdottir till Sportbladet.

Valde med hjälp av Tollbring

19-åringen har tidigare bara spelat allsvensk handboll med Skånela, men tog i somras steget över till SM-guldfavoriten Höör. Mycket tack vare förre Höörstjärnan Cassandra Tollbring.

– Vi pratades vid väldigt mycket under den perioden jag skulle välja och hon hade mycket bra saker att säga om klubben. Det kändes skönt att kunna lyssna på någon man ändå känner och vet hur det fungerar, säger Thorleifsdottir.

”Lyssnar alltid på tränaren”

Både hon och Tollbring är fostrade i Rimbo där den senare var tränare för Thorleifsdottir under en period i Rimbos ungdomslag.

Och i somras rådde Tollbring – som lämnade för norska Larvik – sin tidigare adept att flytta.

– Hon gick någon ledarutbildning och i det ingick det att träna ett ungdomslag så hon var min tränare i Rimbo när jag var liten. Och man lyssnar väl alltid på sin tränare, haha... När jag skrev på visste jag inte att hon skulle lämna även om man förstod att det fanns ett stort intresse. Det hade varit kul att spela med henne, men samtidigt förstår jag hennes val.

Så hon värvade alltså sin egen ersättare?

– Nja. Vi är inte alls samma sorts spelartyp, men hon hade i alla fall en del i att det blev Höör.

– Sedan har jag alltid haft en bra känsla av Ola Månsson (tränaren), både som tränare och person. Han spelar en handboll som jag gillar och jag har fått förtroende när han haft mig i landslaget tidigare.

Tvåa i skytteligan i fjol

Thorleifsdottir, tvåa i allsvenskans skytteliga i fjol, är annars tänkt att ersätta många av de mål Tollbring, skyttedrottning förra säsongen, gjorde.

Inför säsongen tippade SHE-tränarna henne som årets utropstecken.

– Det är alltid kul att folk tror på en och att man får positiv feedback. Men jag blir alltid lite förvånad när jag läser sådant om mig själv. Men det ger en självförtroendeboost och jag vill spela till mig en startplats på sikt och göra skillnad även i SHE. Det tar ett tag att komma in i det, målvakterna är lite mer pålästa och bättre här – det är den största skillnaden.

ARTIKELN HANDLAR OM