Golf

Hattons tröjval delar golfvärlden

Av: 

TT

Tyrrell Hatton.
Tyrrell Hatton.

SPORTBLADET

Engelsmannen Tyrrell Hatton vann brittiska PGA-mästerskapet i stor stil.

Men också i fel stil, om man får tro delar av golfvärlden.

I en sport fylld av etikettsregler kan nämligen något så alldagligt som en huvtröja skapa kontrovers.

Tyrrell Hatton vann den klassiska Europatourtävlingen på Wentworth utanför London efter fyra kanonrundor, alla under 70 slag. Han landade på totalt –19 och vann till slut tävlingen med fyra slags marginal ner till tvåan Victor Perez, Frankrike.

Men det är inte Hattons glimrande spel som har varit det hetaste samtalsämnet under tävlingen.

I stället är det hans kläder många diskuterar. 28-åringen har spelat i en huvtröja, vilket den konservativa delen av golfvärlden grymtat åt.

”Skapa mer tillåtande sport”

Men Hatton tar hoodien i försvar.

– Det är intressant att det skapar debatt. Folk har olika åsikter, de vet inte om de ska tycka om dem eller inte. Men jag tycker att det är kul att folk pratar om det, man måste vara öppen för idén att skapa en mer tillåtande sport i stället för att vara snobbig, säger den fyrfaldiga Europatourvinnaren enligt bland andra Sky Sports.

– Jag tror att vi måste komma vidare från det där. Om det är bekvämt att spela golf i och ser bra ut så förstår jag inte problemet.

Det verkar i alla fall finnas gott om personer som gillar nytänkandet. När klädmärket bakom tröjan gick ut och erbjöd likadana tröjor till tio av Hattons följare var gensvaret ordentligt.

– När jag vaknade på morgonen såg jag att det var typ 9 500 svar på Twitter. Men tröjorna är ju snygga och det finns ingen anledning att man skulle ha något problem med dem, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Nordqvist slutade femma i Philadelphia

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf