Chimaev blev deprimerad och hostade blod

Publicerad:

SPORTBLADET

Igår kom nyheten som chockade MMA-världen. Khamzat Chimaev såg ut att lägga av med sporten.

Men nu kommer nya besked från Khamzats bror.

– Han har bestämt sig för att fortsätta nu, säger Artur Chimaev till Dagenskalmar.nu.

– Jag tror jag är klar, skrev Khamzat Chimaev på Instagram tidigt på tisdagsmorgonen. Inlägget slog ner som en bomb i MMA-världen samtidigt som UFC-bossen Dana White hävdade att Chimaev var emotionell när han la ut inlägget och att han inte alls skulle lägga ner med sporten.

Nu kommer fler uppgifter som slår fast just detta. Dagenskalmar har pratat med UFC-stjärnans bror, Artur som just nu befinner sig i Tjetjenien men som till vardags bor i Kalmar där även Khamzat har MMA-tränat.

– Han har inte återhämtat sig helt. Det finns några punkter på höger lunga som inte är helt återställt. Khamzat har fått antibiotika och efter två veckor trodde han att det var okej att köra igen, säger hans bror Artur Chimaev til Dagenskalmar.

”Deprimerad och hostade blod”

Artur Chimaev pratade med sin bror samma dag som det omtalade inlägget publicerades på instagram och enligt honom var Khamzat både rädd och ledsen när inlägget skrevs.

– Han var helt slut. Lungorna klarade inte av det, han började hosta blod och blev rädd. Han blev deprimerad, det här betyder så mycket för honom. Jag har sagt till honom att lugna sig. Att ge det tid. Att den här sjukdomen tar olika på olika människor.

UFC-bossen Dana White uttalade sig under tisdagen och sa bland annat att läkarna gett Chimaev ”en elak jävla steroid” och att svensken inte alls ska lägga ner karriären. Något som även brodern bekräftar.

– Han sa att han har bestämt sig för att fortsätta nu. Men att det kommer att ta lite tid. Jag sa till honom att vila i två tre månader. Sedan kommer det att bli bra.

Khamzat Chimaev.
Foto: EMIL EIMAN ROSLUND
Khamzat Chimaev.
Publicerad:

LÄS VIDARE